PwC jača svoj tim za poslovno savjetovanje

PwC je poboljšao svoj tim za poslovno savjetovanje u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi (CEE) preuzimanjem društva Fern Partners, skupine stručnjaka čija je specijalnost određivanje cijena i upravljanje prihodima.

 Fern Partners skupina je stručnjaka s godinama međunarodnog iskustva u određivanju cijena i upravljanju prihodima, koja pomaže klijentima povećati prihode učinkovitim rješenjima i uslugama za određivanje cijenama. Rješenja koja kreiraju rezultat su analiza numeričkih podataka, psihološkog istraživanja i znanja o ponašanju potrošača.

Rezultati rada vidljivi su odmah po primjeni u obliku povećane profitabilnosti poduzeća. Iskustva sa zapadnih tržišta ukazuju na to da se poduzeća s dobrim pristupom strategiji određivanja cijena bolje nose s razdobljima brzog rasta, ali i razdobljima tržišne nestabilnosti.

“PwC je nedavno objavio da namjerava preuzeti društvo Outbox Group koje nudi korisničke usluge u oblaku, a danas s ponosom objavljujemo da smo preuzeli Fern Partners, što je dio našeg plana da svojim klijentima diljem regije srednje i istočne Europe ponudimo širok spektar usluga kojima će se zadovoljiti njihove poslovne potrebe, od strategije do provedbe. PwC, Outbox Group, Fern Partners i naš interni tim za ‘big data’ i analitiku podataka zajedničkim snagama pretvaraju taj plan u stvarnost,” rekla je Olga Grygier-Siddons, glavna izvršna direktorica PwC-a za srednju i istočnu Europu.

Fern Partners jedno je od rijetkih poduzeća na poljskom tržištu koje se specijaliziralo za izradu i provedbu strategije određivanja cijena. Društvo je ključni partner poduzećima u sektorima robe široke potrošnje, maloprodaje, zdravstva, energetike, prijevoza i logistike te financijskih usluga.

“Kupnja društva Fern Partners još jedan je korak u jačanju našeg odjela za poslovno savjetovanje. Uvjeren sam da se zajedničkim snagama možemo brzo etablirati kao predvodnik poželjnih pružatelja rješenja za izradu i provedbu strategija određivanja cijena u Poljskoj, ali i u regiji”, rekao je Krzysztof Badowski, partner u PwC-u i lider tima za usluge u sektoru robe široke potrošnje i maloprodaje u regiji srednje i istočne Europe.

Suočeni s vrlo jakom konkurencijom i cjenovnim ratom, određivanje cijena jedno je od najbrže rastućih područja. Međutim, lokalna poduzeća u svom pristupu upravljanju cijenama u pravilu su konzervativnija od zapadnjačkih poduzeća. U međuvremenu nove tehnologije, kao što je analitika podataka, u kombinaciji s tradicionalnom ekonometrijom i statistikom omogućuju društvima da istodobno izgrade konkurentnu prednost i povećaju prihode.

“Strategija određivanja cijena postaje mnogim društvima jedan od najvažnijih izazova, osobito na tako osjetljivim tržištima kao što je naše. Praksa potvrđuje da pravi pristup upravljanju cijenama omogućuje učinkovit i održiv rast dobiti za 1-3 postotna boda. Pridruživanjem PwC-ovom timu dobivamo širi pristup međunarodnim tržištima. Osim toga, naši klijenti mogu profitirati od stručnosti tima za poslovno savjetovanje”, izjavio je Maciej Kroenke, osnivač Fern Partners.

“Upravljanje cijenama najviše utječe na ostvarenje dobiti. Ne postoji nijedan brži ili učinkovitiji način povećanja profitabilnosti i stjecanja konkurentske prednosti od optimizacije strategije određivanja cijena. Naše dugogodišnje iskustvo pokazalo je da je optimizacija cijena područje na kojem poduzeća mogu ostvariti dodatnu dobit, neovisno o njihovoj djelatnosti ili sektoru u kojem posluju”, zaključio je Maciej Kraus, osnivač Fern Partners.

PwC je prije nekoliko dana objavio da planira preuzeti još jedno društvo, Outbox Group, vodeće poduzeće na europskom tržištu na području korisničkih IT tehnologija u oblaku. Preuzimanje još mora odobriti Ured za konkurentnost i zaštitu potrošača, a moraju se ispuniti i drugi uvjeti navedeni u kupoprodajnom ugovoru.

Prethodni članakKornet Cookie – nova Ledo sladoledna eksplozija
Sljedeći članakIzvoz hrane iz BiH lani povećan za 28,5 posto