Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji i kompanija BE-terna, jedan od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja, postigli su sporazum o preuzimanju dijela grupe Adacta u regiji. U okviru ovog sporazuma, po završetku transakcije, BE-terna će preuzeti Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja.

Strateški cilj Adacte posljednjih godina jest širenje poslovanja na inozemna tržišta. S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji, Adactin segment poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja se pridružuje kompaniji BE-terna, u kojem Adacta vidi strateškog partnera koji će pomoći u daljnjem širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

U BE-terni je Adacta prepoznala strateškog partnera koji kompaniji može pomoći doseći novu razinu razvoja, a sinergijom obje kompanije mogu svojim klijentima diljem regije pružiti ogromno iskustvo i raznolikost specifičnih industrijskih rješenja. Udruživanjem snaga bit će stvorena snažna grupacija sa širokom ponudom specijaliziranih industrijskih rješenja za lokalne i globalne klijente obje kompanije.

“Iznimno mi je drago da smo uspjeli ostvariti i ovaj, iz više perspektiva vrlo zahtjevan, dio našeg strateškog plana te pronaći odgovarajućeg partnera za ostvarenje naše vizije. Planovi koje imamo i u kojima želimo Adactu pozicionirati – ne samo kao vodećeg i najvećeg partnera za implementaciju odabranih rješenja u našoj regiji – već i partnera koji može svoje usluge ponuditi i zahtjevnim tržištima zapadne Europe, nudeći nove alate i znanja u skladu s potrebama modernog poslovanja, pretpostavljao je pronalazak partnera koji nas može pratiti na tom putu. BE-terna se pokazala kao izvrstan izbor budući da dijelimo istu viziju, portfelj produkata i usluga, ali i sustav vrijednosti. Potencijalne sinergije koje se otvaraju su brojne – uz zajednički cilj da postanemo vodeći globalni implementator, naši zaposlenici će moći svoja iskustva prezentirati i proširivati na novim tržištima i u okviru još veće organizacije, a najbolje prakse i specijalna industrijska znanja sa zahtjevnih tržišta će biti dostupnija našim klijentima”, kazao je Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Hrvatska.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika, grupa BE-terna završava prvi korak u ispunjenju poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Grupacija BE-terna u većinskom je vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH) koji zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske.

“Rast Adacte u posljednjih nekoliko godina zaista je impresivan. Njihovo poslovanje pokriva cjelovit ekosustav Microsoft Dynamicsa i vrlo su jak partner koji podržava srednja i velika poduzeća u njihovim nastojanjima da digitalno transformiraju svoje poslovanje. Adacta također razvija i podržava nekoliko vertikalnih industrijskih rješenja koja želimo uvesti u cijeloj DACH regiji”, rekao je Christian Kranebitter, CEO grupacije BE-terna, i dodao kako je ova transakcija vrlo važan korak u njihovim strateškim nastojanjima da postanu vodeći globalni partner Microsoft Dynamicsa. “S Adactom smo ostvarili snažan utjecaj u brzo-rastućoj regiji Istočne Europe. Ovim korakom povećavamo svoju tvrtku i dovodimo visoko obučene i motivirane savjetnike i profesionalce koji će nam pomoći u ostvarenju vizije da postanemo organizacija s najtalentiranijim zaposlenicima. U konačnici, Adacta i BE-terna dijele iste kulturne vrijednosti”, zaključio je Kranebitter.

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Finalizacija transakcije očekuje se u četvrtom kvartalu 2019. godine.