Agrana je, inače, kompanija izlistana na Bečkoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od 1,35 milijardi eura

Austrijska Agrana je zainteresirana za preuzimanje proizvođača šećera u regiji, potvrdio je u intervjuu austrijskoj agenciji APA direktor te kompanije Johann Marihart.

On je napomenuo da su, međutim, očekivanja lokalnih proizvođača prevelika jer zbog dobrog poslovanja za svoje tvrtke trenutno traže previše. Agrana, prema pisanju APA-e, mjerka šećerane u Hrvatskoj i Srbiji.

“Agrana stalno proučava tržište u regiji, ali trenutno ni s kim konkretno ne pregovara o mogućoj akviziciji”, kažu u Agrani. Ta je kompanija već prisutna u BiH gdje ima zajedničku tvrtku sa Studen holdingom. Riječ je o Studen-Agrana rafineriji šećera u Brčkom.

Agrana je, inače, kompanija izlistana na Bečkoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od 1,35 milijardi eura (30. studenog 2012.). Tvrtka je od 1. ožujka do 30. studenog prošle godine ostvarila prihod od 2,4 milijarde eura, od čega se 926,6 milijuna eura odnosi na šećer (uz to prerađuje voće i proizvodi škrob).

U istom je razdoblju neto dobit kompanije iznosila više od 138 milijuna eura. Grupa ima 56 proizvodnih lokacija, a zapošljava 8000 ljudi. (Poslovni.hr)