Studen Grupa proširila svoje poslovanje u Sloveniji

Strateškim pozicioniranjem u okviru Europske unije Agrana-Studen Grupa od ove godine posjeduje pakirnicu i logistički centar u Ormožu u Sloveniji. Kupovinom pakirnice, silosa i skladišnog prostora ojačana je pozicija Agrana-Studen Grupe za nesmetanu i pravovremenu opskrbu šećerom tržišta Europske unije, zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta, priopćeno je iz ove kompanije.

“Agrana-Studen Grupa nastavlja ekspanziju svog poslovanja te je kupovinom pakirnice, silosa i skladišnog prostora u Ormožu naša distributivna kompanija Agragold Ljubljana dobila potporu u vidu pakirnog centra, odličnih silosnih kao i skladišnih kapaciteta, a poslovna je Grupa ojačala svoju poziciju regionalnoga tržišnog lidera koju nova akvizicija na lokaciji Ormož zaokružuje u geografskome i tržišnom smislu”, rekao je Ilija Studen, predsjednik Uprave Studen Holdinga.

Studen Holding posjeduje međunarodni asortiman agrobiznisa koji pokriva preradu, trgovinu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice i žitarice, a kao dio Holdinga koji se bavi trgovinom, preradom i distribucijom šećera i zaslađivača, Agrana-Studen Grupa sastoji se od operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane Agrana Grupe i Studen Holdinga.

U Bosni i Hercegovini u okviru Studen Holdinga posluju tvornica jestivog ulja Bimal i Studen-Agrana Rafinerija šećera u Brčkom.

Studen Holding već 23 godine posluje u Sloveniji te preko vlastite distributivne mreže Agragold i istoimene kompanije sa sjedištem u Ljubljani svojim industrijskim kupcima, kao i krajnjim potrošačima osigurava šećer i jestivo ulje najviše kvalitete.