Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca ove će se godine održati od 30. kolovoza do 1. rujna u Biogradu na Moru, objavili su organizatori.

Šesti po redu Međunarodni sajam Agro Arca ove će godine po prvi puta na Jadranu okupiti oko 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske te izlagače iz Irana, Rusije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Makedonije, Švedske, Slovenije, BiH i drugih zemalja, a očekuje se i rekordan broj posjetitelja.

Najnovije ideje, proizvodi, inovacije i tehnologija hrvatskih i stranih inovatora, poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bit će predstavljeni na više od 1000 kvadratnih metara izložbenog prostora u dvorani biogradske osnovne škole.

Uz službeni prodajno-izložbeni sajam organizatori – Udruga inovatora Hrvatske, Grad Biograd i Turistička zajednica grada Biograda – pripremaju bogati gastronomski i zabavni program te stručna predavanja i skupove o aktualnim temama iz područja poljoprivrede i proizvodnje hrane.

“Organizacijom sajma Agro Arca 2013 želimo pružiti mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i dosege u inoviranju proizvodnje i prerade hrane. Prigoda je to i poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se upoznaju s jednim dijelom najnovijih dostignuća u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, te s dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane”, rekao je glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević dodajući kako su jedna od ključnih tema ovogodišnjeg sajma obnovljivi izvori energije.

Iz Udruge inovatora Hrvatske pozivaju inovatore, poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike iz svih krajeva Hrvatske da u jednom od najljepših jadranskih turističkih odredišta, Biogradu na Moru pokažu svoje inovacije, proizvode i usluge u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Prijave za izlagače bit će otvorene do 19. kolovoza ove godine.