Na ovogodišnjem 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji se održao od 12. do 18. svibnja, u organizaciji HGK Županijske komore Osijek nastupilo je 40  hrvatskih tvrtki na ukupnoj površini od 280 kvadratnih metara.

novosadski-sajam-kompleks-midiMeđunarodni poljoprivredni sajam posjetilo je 270 tisuća ljudi, oko 50 gospodarskih i državnih delegacija, a jedna od najbrojnijih delegacija bila je upravo iz Hrvatske koja je također i zemlja partner jubilarnog 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će se održati iduće godine.

Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na sajmu zadovoljne su brojem posjetitelja i poslovnih kontakata, navode iz HGK, a analiza poslovnog uspjeha hrvatskih tvrtki uslijedit će nakon sajma.

ŽK Osijek je, kao i prijašnjih godina, 15. svibnja organizirala i stručni posjet svojih članica novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Sajam u Novom Sadu po aktivnostima, poslovnosti i izlagačkoj ponudi ima karakter najznačajnijeg agroposlovnog događaja jugoistočne Europe.

Osim izloženih eksponata proizvoda vezanih za poljoprivredu i prehrambenu industriju, posjetiteljima su bile priređene mnogobrojne prezentacije i okrugli stolovi s ciljem upoznavanja agrotehnike u određenim vrstama proizvodnje, mjerama ekonomske politike vezanih za tu gospodarsku djelatnost te promoviranje i dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima u određenom segmentima poljoprivredne proizvodnje, zaključuje se u priopćenju.