Matijevic, Kocijan, PopovicNa akciji Kupujmo hrvatsko –  Hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji u Poreču organizira HGK, Agrofructus Grupa potpisala je sporazum o godišnjoj isporuci 1000 tona voća i povrća, s distributerom – tvrtkom Velpro te s lancima hotela Maistra.

“Ovo je školski primjer kako mali proizvođači mogu ući u turistički sektor. Kvaliteta našeg voća i povrća je neupitna, a udruženi možemo zadovoljiti količine potrebne velikim hotelskim lancima”, rekao je predsjednik Uprave Agrofructus Grupe Denis Matijević.

Agrofructus Grupa, dodaje Matijević, surađuje s nekoliko tisuća kooperanata koji su ovim ugovorom preko distributera i hotelskog lanca pronašli put do krajnjih potrošača. “Proizvođači voća i povrća sada su sastavni dio turističke ponude. Uvjeren sam da je to pravi put za podizanje konkurentnosti hrvatskoga turizma”, naglasio je Matijević.

Predsjednik HGK Luka Burilović tom je prigodom kazao da su upravo ovakve poslovne suradnje cilj sajma Hrvatski proizvod za hrvatski turizam te da je uvjeren da će i ostali hrvatski proizvođači slijediti primjer Agrofructusa i pronaći prostor za svoje proizvode u sektoru turizma.