Među ključnim ulagačkim projektima završenim u 2012. vrijednošću prednjače oni PIK Vrbovca teški više od 250 milijuna kuna.

Tvrtke iz sustava Agrokora lani su realizirale ukupno 1,4 milijarde kuna investicija, izvijestili su jučer iz koncerna Agrokor. Među ključnim ulagačkim projektima završenim u 2012. vrijednošću prednjače oni PIK Vrbovca teški više od 250 milijuna kuna.

Uz tvornicu za proizvodnju trajnih salama i novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina, PIK je u rujnu predstavio i novo skladište gotove robe.

U Agrokoru su tada za 2012. najavili blizu 2 milijarde kuna prihoda PIK-a ističući kako je u vrijeme kad su ga (2005.) preuzeli ostvarivao 250 milijuna kuna prihoda.

Drugo najveće područje investiranja u koncernu lani je sa 170 milijuna kuna bilo u energetici. Odnosi se na kompleks Gradec dio kojega je prvo bioplinsko postrojenje kojim je Agrokor ušao u ekološku proizvodnju električne i toplinske energije.

Ulagačke aktivnosti Tiska, pak, obilježio je projekt novog distributivnog centra. Zajedno s novom upravnom zgradom ta je investicija teška 120 milijuna kuna, a njome su Agrokorova ukupna ulaganja u Tisak (od 2007.) premašila pola milijarde.

Investicijama su se istaknuli i Konzum (120 milijuna) te Vupik s 80 milijuna kuna vrijednom lukom za utovar i istovar žitarica i uljarica na dunavskoj obali u Vukovaru. (Poslovni.hr)