Agrokor će na području Grada Zagreba otvoriti dva nova Konzumova trgovačka centra u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna čime će se omogućiti otvaranje više od 200 novih radnih mjesta, priopćeno je iz tog koncerna.

Super Konzum Stenjevec, na lokaciji Samoborska cesta 102, ukupne je prodajne površine 1.805 m². Osim dućana Konzuma, kupcima će na raspolaganju biti i dodatni sadržaji više partnera.

Novi centar, u koji je ukupno investirano 40 milijuna kuna i u kojem će biti zaposleno 60 djelatnika, svoja će vrata kupcima otvoriti sredinom ožujka.

“Ponosni smo što se naš ciklus kontinuiranih investicija nastavlja kroz ova dva značajna projekta koji će uskoro biti realizirani. Osim što će oba centra kupcima ponuditi naše proizvode i usluge, oni će im također omogućiti iskustvo moderne kupnje uz bogat dodatni sadržaj u blizini njihova doma. Posebno je važno što će ovi centri stvoriti nova radna mjesta, a Konzum će svakako ostati dosljedan ovakvoj viziji ulaganja i u budućnosti”, izjavio je ovim povodom Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

Centar Gračani veliki je poslovno-trgovački centar, prvi u podsljemenskoj zoni Gračani kojoj gravitira više od 30.000 stanovnika sjevernog dijela Zagreba. Izgradnja ovog kompleksa vrijedna je 100 milijuna kuna, a otvorenje novog centra planirano je za studeni ove godine.

U Centru Gračani, na površini od oko 12.000 m² i tri etaže, stanovnicima ovog dijela grada na raspolaganju će biti i brojni drugi sadržaji: banka, drogerije, zabavni, ugostiteljski i sportski sadržaji, trgovina modnim dodacima, prodajno mjesto mobilnog operatera, cvjećarnica, kemijska čistionica itd.

Agrokor će odabir imena centra povjeriti posjetiteljima, stanovnicima sjevernog dijela grada, pri čemu će autor naziva centra, koji bude konačno odabran putem natječaja, biti nagrađen iznosom od 10.000 kn.

Otvaranjem centara Stenjevec i Gračani ukupno će na području Hrvatske biti 61 prodavaonica Super Konzuma, od čega je 17 na području Grada Zagreba.