29.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 13:14
Tržišne komunikacijeAgrolaguna, Belje i Mladina dobili nagrade festivala Vino.com

Agrolaguna, Belje i Mladina dobili nagrade festivala Vino.com

U prostorijama Agrokora, Ivan Dropuljić, organizator najveće izložbe vina u Hrvatskoj – festivala Vino.com, koju svake godine organizira u hotelu Esplanade, uručio je nagradu Agrolaguni, Belju i Mladini

Nagrade su Agrokorovim tvrtkama dodijeljene za deset godina plodne suradnje, ali i kao zahvala zbog podrške koju su vinarije od početka dale ovom projektu. Festival vina – Vino.com je najveći hrvatski festival vina koji iza sebe ima 11 uspješnih godina promocije i prezentacije vina domaćim potrošačima i zaljubljenicima u vino.

O važnosti festivala za hrvatsku vinsku scenu najbolje govori podatak da je zadnji vikend u studenom kod svih vinara, sommeliera i trgovaca vinom rezerviran za zagrebački festival. Brojni posjetitelji ovog dvodnevnog festivala dolaze iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika i Istre, do Slavonije i Podunavlja.

Ivan Dropuljić je tom prilikom istaknuo kako su u zadnjih deset godina Agrokorove vinarije zabilježile veliki napredak i kako su od lokalnih i regionalnih vinarija ulaganjima u kvalitetu i prilagodbu vina vodećim svjetskim trendovima zauzele jedno od prvih mjesta u proizvodnji vina u Hrvatskoj.

Tom prilikom je dodatno naglasio: “Prvih nekoliko godina bilo je izuzetno zahtjevno. Trebalo je animirati kako hrvatske vinare, tako i publiku da dođu u Zagreb i otkriju potencijale naše vinske ponude. Vinarije u sastavu Agrokora koje su u to vrijeme bile na prekretnicama svog poslovanja i krenule u smjeru kvalitete među prvim su partnerima i izlagačima festivala koje su kontinuirano s nama već deset godina i čestitam im na toj kontinuiranosti i ustrajnosti u promociji hrvatskih vina visoke kvalitete, posebno graševine i malvazije.”

“Agrokor nakon deset godina velikih ulaganja u vinograde, tehnologiju, i znanje naših ljudi, može bez sumnje biti ponosan na vina koja danas možemo ponuditi potrošačima u Hrvatskoj. Ono što je za nas bilo najvažnije je da ta vina budu ne samo visokokvalitetna već i usklađena sa promjenom u trendovima, navikama i očekivanjima potrošača. Mislim da smo u tome danas uspjeli i stoga bez lažne skromnosti očekujemo u narednom periodu uspjeh naših vina i na izvoznim tržištima”, izjavila je Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora prilikom zahvale Ivanu Dropuljiću na nagradama.

Vinarija Belje izgradnjom potpuno novog podruma za preradu i obnovu vinograda uspjela je podići kvalitetu svoje graševine na razinu najboljih svjetskih bijelih vina kada se radi o svježini, lepršavosti uz istovremenu punoću okusa, a crna su vina nizom nagrada potvrdila da je baranjski terroir uz Dunav jedan od najboljih za sorte crnih vina kao što su merlot crni, pinot i frankovka.

Na drugoj strani Hrvatske, Agrokorova Agrolaguna, poznata po vodećoj istarskoj sorti malvaziji istarskoj uspjela je velikim ulaganjima u znanje i tehnologiju, stvoriti od malvazije ozbiljno, ali istovremeno i trendovsko vino, što nije bilo lako uzevši u obzir imidž koji je prethodno ova sorta imala.

Velika pomoć je sigurno bilo i udruživanje u Vinistru, Udrugu proizvođača vina koja je zajednički ulagala u marketing i uspjela istarska vina promovirati kao jedna od najboljih u ovom dijelu Europe. Sam Agrolagunin podrum uspio je uz odlične vinograde i znanje u proteklih 10 godina stvoriti crna vina koja su sinonim za podrum.

Tako su kupaže Castello i Terra Rosa, svaka u svojoj kvalitetnoj kategoriji postale sinonimi za crna vina porečkog područja. Na trećem kraju Hrvatske na Plešivici, Agrokorova Mladina razvija proizvodnju pjenušaca i time se pridružuje vinarima toga kraja koji žele to područje brendirati kao hrvatski Champagne.

Iako je prva proizvodnja tek krenula, pjenušac Poj postiže vrlo dobre ocjene i odličnu prodavanost na hrvatskom tržištu.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...