Akcija “Kupujmo hrvatsko” održat će se u petak 28. svibnja od 10 do 15 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

kupujmo_hrvatskoOve godine joj se pridružuje i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” kojoj je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 182 tvrtke, odnosno poduzetnika od kojih je 60 iz Osječko-baranjske županije, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i Krešimir Bubalo, gradonačelnik Grada Osijeka, dr. Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjski, kao i većina načelnika i gradonačelnika Osječko-baranjske županije. U sklopu akcije održat će se i glazbeno-zabavni program u kojem će sudjelovati nove hrvatske nade iz emisije Hrvatska traži zvijezdu Jurica Gorša i Adrijana Baković, a prisustvovat će brojne osobe iz estrade i sporta.