kupujmo-hrvatsko-gavrilovic-midiAkcije “Kupujmo hrvatsko” i „Vrijedne ruke“ održat će se u utorak,  24. svibnja, od 14 do 20 sati na Trgu bana J. Jelačića (kod Velikog kaptola) u Sisku.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 107 tvrtki, odnosno poduzetnika, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel, saborska zastupnica Marijana Petir, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Ivica Perović, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić te dogradonačelnik Drago Martinec.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” koja se provodi već 14 godina nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu „Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.