kupujmo-hrvatsko-split-prokurative-largeAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u srijedu, 20. lipnja, na Prokurativama u Splitu od 17 do 22 sata.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 160 tvrtki, odnosno poduzetnika, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore.

Akcije će posjetiti zamjenik gradonačelnika grada Splita Jure Šundov, zamjenik župana Visko Haladić, pjevač Jole Joško Čagalj te mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ima za cilj da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” dosad je dobio 231 proizvod, dok znak “Izvorno hrvatsko” nose 122 proizvoda, priopćeno je iz HGK.

U sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku.