Povodom odluke Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, posebno u pogledu organiziranih gledanja utakmica Europskog nogometnog prvenstva i povećanoga broja događanja, nositelji platforme pozivaju organizatore događanja da obrate pozornost na aktualne uvjete korištenje platforme Sigurna okupljanja.

Naime, u ovome trenu platforma Sigurna okupljanja odnosi se isključivo na kulturno-umjetnička događanja (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe).

Platforma je uključena u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje profesionalnih i amaterskih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, a organizatori isključivo ovakvih vrsta okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su od 1. lipnja dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr.

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, a prilikom njezine izrade i prilagodbe konzultirani su predstavnici kulturnih i kreativnih industrija.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!