Proljeće je stiglo i ta činjenica garantira roštiljanje i druženje na otvorenom. Osim tog preduvjeta, drugi najvažniji je nabavka kvalitetnog i finog mesa. Upravo to vam nude SPAR i INTERSPAR trgovine svojom bogatom ponudom mesa, koje dolazi sa suvremenih farmi i od bio certificiranih proizvođača. TANN juneći odresci, BIO asortiman SPAR Natur pur linije te domaći uzgoj piletine pod vlastitom markom SPAR BBQ uz bogat izbor svježeg mesa u SPAR i INTERSPAR mesnicama ishodište su vaše potrage za najboljim komadima svježeg mesa. Kako bi priprema mesa bila još ukusnija, a okusi zaokruženi tu su i aromatični začini, nezaobilazni kada je u pitanju priprema mesa. Zato što uz pravu kombinaciju začina i njihovih omjera, namirnice u jelima dostižu svoj puni potencijal okusa i mirisa.

Za ljubitelje junetine
TANN linija s bogatim izborom komada junećih leđa te vakumiranog buta obrađenog u dijelovima, koji zbog intramuskularne masnoće daju mekoću mišićnim vlaknima, kao stvorena je za sve ljubitelje najsočnijih i najkvalitetnijih junećih odrezaka. Dry age ili suho zrenje, metoda “oplemenjivanja” mesa u kontroliranoj mikroklimi i najstrožim higijensko-sanitarnim uvjetima, osigurava dodatnu sočnost mesa i običan obrok pretvara u gastronomski spektakl.

Priprema TANN junećih odrezaka iznimno je jednostavna. Meso treba izvaditi iz hladnjaka najmanje pola sata prije pripreme i dobro ga osušiti. Priprema se na dobro zagrijanoj tavi ili roštilju (grillu), bez puno masnoće, a nakon pečenja dovoljno je tek dodati sol, papar i omiljene začine. Meso nakon pečenja mora “odmarati” – na toplom, najbolje zamotano u alu-foliju, svega pet minuta. Tako će razviti punoću svojih okusa, istovremeno zadržavajući mekoću.

Raznovrsne okuse i mirise prilikom pripreme jela, kao i začine kojima se može oplemeniti svaka namirnica, donosi S-BUDGET linija začina. U njoj su zastupljene osnovne vrste začina poput paprike, mljevenog papra i papra u zrnu, kao i mješavina začina, dodatak koji svakoj juhi daje poseban okus.

Za one koji vode “utrku s vremenom” kada je riječ o kupovini namirnica, ali i vode brigu o porijeklu hrane koju konzumiraju, SPAR Natur pur BIO asortiman, zahvaljujući pakiranju i skin-pack tehnologiji s produženim rokom trajanja, iznimno je praktično i ukusno rješenje. SPAR Natur pur linija proizvoda osigurava najkvalitetnije, već narezane, komade mesa za gulaš, juneće pozicije buta i leđa. Sve spremno za pripremu. Ova linija ima BIO certifikat koji garantira status proizvođača hrane koji u uzgoju ne koristi genetski modificiranu hranu (GMO free).

Zlatni rez
Osim u umjetnosti pojam zlatni rez počeo se koristiti i u gastronomiji. Umjetnost rezanja mesa posebno je važna za vrhunski roštilj. TANN u svojoj ponudi nudi juneća leđa s kosti (PRIME), juneću slabinu s kosti (CLUB), juneću slabinu s biftekom (T-BONE), juneća leđa bez kosti (RIBEYE), juneću slabinu bez kosti (RUMP), juneća leđa s kosti (TOMAHAWK), ali i sve popularnije trgano (PULLED) goveđe i svinjeće meso. Na taj način lakše je planirati sljedeći sunčani vikend i druženje na otvorenom uz slasne zalogaje s roštilja.

Patke, guske, pijetlovi, pilići i grill
U gastro tradiciji Hrvatske vrlo važno mjesto zauzima roštiljanje i priprema mesa na grillu. Za tu priliku, u periodu kada kreće roštiljanje, SPAR Hrvatska kroz liniju SPAR BBQ osigurava slasnu piletinu za pripremu na grillu. Također, pripravljanje mesa peradi tradicija je koja se u Hrvatskoj i dalje primjenjuje te i danas predstavlja deliciju za posebne dane, obiteljska okupljanja, blagdane i praznike. U ponudi vlastite marke SPAR Vrtovi Hrvatske dostupno je meso patki, gusaka, mladih pijetlova i pilića, 100% hrvatskog porijekla. Na police SPAR i INTERSPAR trgovina meso patki, guski, mladih pijetlova i pilića dolazi s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Velikog Bukovca u blizini Ludbrega, P.G. Orehovec. Od samih početaka njeguju prirodan način uzgoja peradi koji povećava kvalitetu mesa, a doprinosi i dobrobiti životinja. Od istog dobavljača, SPAR u svojoj ponudi ima piletinu pod vlastitom robnom markom S- BUDGET, koja nosi GMO FREE oznaku čime se potvrđuje da su pilići hranjeni certificiranom hranom za životinje bez genetski modificirane hrane.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!