Alba m.s. prvi proizvođač kave s IFS standardom

alba-ms-upravna-zgradaTvrtka Alba m.s., proizvođač brenda pržene mljevene kave Caffeteria Brasil te Caffeteria instant napitaka (Cappuccino 3u1, Coffee creamer), 10. srpnja ove godine primila je IFS Food certifikat i time postala prvi proizvođač kave u Hrvatskoj i regiji koji je implementirao taj vrhunski standard u proizvodnji hrane, priopćeno je iz tvrtke.

alba-ms-caffeteria-brasil-500g-ljevena-kavaInternational Featured Standards (IFS) međunarodni je standard s jedinstvenim sustavom ocjenjivanja razvijen za sve sudionike u lancu nabave koji bi se željeli kvalificirati kako bi osigurali sigurnost i kvalitetu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

IFS norme pomažu u skladu s ostalim propisima o sigurnosti i kvaliteti prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te definiraju zajedničke transparentne standarde svim zainteresiranim dobavljačima i davateljima usluga dajući time konkretan i snažan odgovor na visoke zahtjeve o sigurnosti i kvaliteti proizvoda od strane kupaca.

IFS standard ujedno pomaže trgovcima da osiguraju sigurnost hrane za njihove proizvode kao i da prate razinu kvalitete proizvođača trgovačkih marki prehrambenih proizvoda, navode iz Albe.

Prethodni članakVelepromet Vukovar: Konsolidacijom do oporavka
Sljedeći članakKonkurencija i vremenske neprilike pritisnule Eurovoće