Apple-iPhone-6S_7867Apple je objavio da je tijekom prvog vikenda prodaje, od 25. do 28. rujna, prodao više od 13 milijuna komada novih modela iPhonea – 6s i 6s Plus.

To je novi prodajni rekord Applea u prvom vikendu prodaje, a odnosi se na prvih deset zemalja u kojima je prodaja novih modela iPhonea startala u petak.

“Prodaja ide fenomenalno i probija sve rekorde za prvi prodajni vikend u Appleovoj povijesti” – kaže predsjednik Uprave Applea Tim Cook.

Novi modeli – iPhone 6s i iPhone 6s Plus će od 9. listopada biti dostupni u više od 40 zemalja, uključujući Hrvatsku. Prema planu tvrtke, do kraja 2015. godine novi modeli iPhonea moći će se kupiti u više od 130 zemalja.

Novi iPhone 6s i iPhone 6s plus izvana su isti kao prethodnici. Među promjenama i unapređenjima koja ističu u Appleu su fleksibilno kućište, novi čip za kojeg tvrde da ima 90 posto bolje grafičke performanse te 3D touch zaslon zahvaljujući kojem novi iPhone prepoznaje tri stupnja dodira i ovisno o jačini pritiska vodi prema raznim opcijama. (liderpress.hr)