Kolači ponuđeni u prodaju u trgovinama francuskoga trgovačkog lanca Carrefour u Argentini, na čijoj etiketi među sastojcima piše i “kokain: 12 grama”, pokrenuli su u utorak lavinu ironičnih reakcija na društvenim mrežama.

Trgovački lanac s više od 500 prodavaonica u Argentini kupcima se ispričao, izražavajući žaljenje zbog “neukusne šale” nekog od djelatnika tog francuskog lanca.

“Iz argentinskog Carrefoura želimo umiriti svoje klijente i jamčimo im da nema nikakvih neobičnih sastojaka u kolačima koji se prodaju u našim trgovinama”, stoji u priopćenju tvrtke, koja je odmah uklonila proizvode s inkriminiranom etiketom.

“Pablo Escobar sada na nebu sigurno misli: Ma zašto se ja toga nisam ranije sjetio?”, napisao je na Facebooku jedan korisnik. Na tv-kanalu C5N voditelj je petnaestak minuta pokazivao gledateljima kolače “s kokainom”.

“Znam da postoje kolači s marihuanom, ali nisam znao i za ove s kokainom”, rekao je.

“Za Carrefour kokain je legaliziran”, ne skrivajući radost na Twitteru je napisala jedna korisnica.

“Ako ste kupili kolač na kojemu piše da sadrži 12 grama kokaina, a ondje ih nema, možete se žaliti i tražiti odštetu, jer Carrefour prodaje lažnjake”, komentirao je drugi korisnik na Twitteru.

No ima i empatičnih komentara. Naime, neki su korisnici društvenih mreža zabrinuti za sudbinu djelatnika koji je nalijepio sporne etikete i tako ih nasmijao i razveselio pa strahuju da će dobiti otkaz. (SEEbiz / Hina)