Asseco SEE je nakon gotovo godinu dana javnog nadmetanja potpisao ugovor za isporuku svojih rješenja javnom sektoru Republike Hrvatske.

asseco see-midiTvrtka će u suradnji s APIS IT-em surađivati na projektu namijenjenom institucijama Vlade Republike Hrvatske u koje će implementirati svoje ASEBA CM za SPEUP rješenje namijenjeno upravljanju elektroničkim dokumentima i elektroničkim poslovanjem općenito, koji su u domeni javnih institucija regulirani zakonima.

Rješenje omogućuje konstantni nadzor nad implementiranim poslovnim procesima, brži pristup informacijama, bolju povezanost među sudionicima u poslovnim procesima, strukturiranu pohranu podataka te standardizaciju sustava za upravljanje elektroničkim zapisima.

Ugovor između Asseca SEE i APIS IT-a je potpisan na dvije godine, a iz Asseca SEE se nadaju da će projekt, uz mnoge prednosti koje će donijeti korisnicima, biti i odskočna daska za daljnja financiranja javnih IT projekata iz fondova Europske Unije.

Osim suradnje s APIS IT-em, Asseco SEE je potpisao još jedan veliki ugovor – ugovor za isporuku rješenja mobilnog bankarstva i autentifikacije Intesa Sanpaolo Grupi. Kroz period od tri godine Asseco SEE će isporučiti navedena rješenja u 5 banaka Intesa Sanpaolo grupacije: Privrednoj Banci Zagreb u Hrvatskoj, Intesa Sanpaolo banci u Bosni i Hercegovini, Banci Intesa u Srbiji, CIB Banci u Mađarskoj te Alexbanci u Egiptu.

Glavni cilj suradnje je razvoj aplikacije mobilnog bankarstva na sofisticiranim tehnologijama, s inovativnim mobilnim značajkama baziranim na vizionarskom pristupu prema krajnjim korisnicima.