Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je da je odobrila beogradskom Soko Štarku, konditorskoj kompaniji koja posluje u sastavu Atlantic Grupe, formalno preuzimanje prehrambene tvrtke Foodland.

Kako se navodi u rješenju koje se objavljeno na stranicama Komisije, koncentracija koja će nastati spajanjem te dvije prehrambene kompanije “ne dovodi do značajnog sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije na srpskom nacionalnom tržištu ili njegovom dijelu, a naročito do stvaranja ili jačanja dominantnog položaja”.

Komisija je to ocijenila na temelju analize tržište proizvodnje i prodaje proizvoda od paprike (ajvar, zimnica i slično), tržište proizvodnje i prodaje džemova, pekmeza i drugih voćnih namaza i tržište proizvodnje i prodaje slatka i voćnih sokova i sirupa.

Navodi se da je Soko Štark morao prijaviti koncentraciju jer je vlasnik te beogradske kompanije Atlantic grupa u 2013., poslovnoj godini koja prethodi godini prijave koncentracije, ostvarila ukupne prihode koji višestruko nadmašuju propisane financijske pragove koji predstavljaju uvjet za postojanje obveze prijave koncentracije.

Atlantic grupa je 12. studenog 2014. potpisala ugovor o stopostotnom preuzimanju kompanije Foodland sa sjedištem u Beogradu i proizvodnim pogonima u podnožju Kopaonika, koja je poznata po brendu Bakina tajna. (Beta)