Supernova Grupa, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu, nakon Hrvatske i Slovenije, ušla je i na rumunjsko tržište akvizicijom shopping centra Jupiter City u Pitesti. Riječ je o centru koji ima 45.000 četvornih metara te više od 90 trgovina. Sklapanjem dogovora s Jupiter Grupom austrijska grupa nastavlja uspješno širenje u srednjoj i istočnoj Europi, objavljeno je iz kompanije.

“Nakon širenja u Hrvatskoj i Sloveniji, Rumunjska je bila sljedeća država s veoma zanimljivim tržištem u kojem vidimo veliki potencijal za unapređenje i razvoj našeg brenda. Iako se nalazimo u izazovnim vremenima donosimo poslovne odluke od velike važnosti i vjerujemo u naš daljnji rast i razvoj brenda. U nadolazećem razdoblju plan nam je poboljšati postojeće ponude i proširiti Jupter City te tako našim korisnicima ponuditi najbolje korisničko iskustvo. Vjerujemo da će noviteti koje pripremamo biti prihvaćeni i prepoznati u Rumunjskoj, jednako kao i u ostalim zemljama u kojima uspješno poslujemo”, rekao je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Supernova Grupa usmjerena je na razvoj i upravljanje komercijalnim nekretninama u srednjoj i istočnoj te zapadnoj Europi. Kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a trenutni portfelj tvrtke broji 77 nekretnina te bruto vrijednost imovine u iznosu većem od 1,5 milijardi eura.

U posljednjih pet godina Grupa je preuzimanjem postojećih i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije preuzela vodeću poziciju po broju trgovačkih centara te ukupno iznajmljenoj površini u tim zemljama.

U Hrvatskoj, Supernova Grupa upravlja brendovima Supernova – Zagreb Buzin, Garden Mall, Colosseum, Slavonski Brod, Zadar, Šibenik, Koprivnica, Sisak East, Sisak West, Varaždin, Karlovac, Požega te zagrebačkim trgovačkim centrima Branimir mingle mall, Centar Kaptol i Cvjetni. Tijekom posljednje tri godine, kompanija je preuzela sedam trgovačkih centara te unatoč pandemiji koronavirusa ovo ljeto u lipnju uspješno otvorila novi centar u Požegi.

Grupa u Hrvatskoj zapošljava 6.700 ljudi u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Također, kompanija je u Sloveniji prošle godine preuzela 10 maloprodajnih nekretnina iz portfelja Mercatora i 11 trgovačkih centara Qlandia Centrice Real Estate GmbH, tvrtke američkog fonda Lone Star.

Supernova Grupa kontinuirano ulaže velike napore u povećanje kvalitete usluge, ponude i cjelokupne infrastrukture stečenih centara u Europi. Posljednju godinu uložili su značajna sredstva u marketinške aktivnosti i sve svoje centre objedinili pod istim vizualnim identitetom – brandom Supernova. Uz to, na svim tržištima na kojima posluje cilj kompanije je inteligentnim razvojem i strateškim akvizicijama, osigurati daljnji rast i istovremeno investirati u rastuća tržišta poput hotelskih nekretnina i obnovljivih izvora energije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!