Banja Luka: Obnovljena Boska otvara se u četvrtak

U obnovljenoj Robnoj kući “Boska” u Banja Luci, koja će biti otvorena u četvrtak, naći će se 27 zakupaca, među kojima i poznati svjetski brendovi “New Yorker”, “Lindey”, “Ulla Popken “, “Parfois” i “Peackocks”.

Rekao je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banja Luci generalni direktor “Boske” Ljubomir Dakić. On je istaknuo da je u rekonstrukciju objekta uloženo više od tri milijuna eura.

“U obnovljenom poslovnom prostoru, površine 11.500 četvornih metara, bit će zaposleno 150 radnika u 27 radnji. Na prvom katu bit će smješteni dućani s obućom i odjećom, na drugom tehnika, a na trećem katu namještaj. Na proljeće planiramo otvoriti i restoran brze hrane, a već pregovaramo s više firmi. Na krovu “Boske” bit će otvorena bašta s pogledom na Trg Krajine”, kazao je Dakić.

Također je dodao da će se u robnoj kući naći više od 40 modnih i sportskih brendova za sve generacije, a mnogi od njih će se prvi put pojaviti na tržištu Republike Srpske.

“Od 27 radnji, najveći prostor zauzima jedan od najpoznatijih modnih brendova, “New Yorker”. Tu su i švedski brend “Lindey” ženske i dječje odjeće, njemački “Ulla Popken” s odjećom za dame konfekcijskog broja 42 i više, te  “Parfois”, portugalski brend za žene.  U “Boski” će se naći i britanski modni brend “Peackocks”, istaknuo je Dakić.

PR direktorica “Delta holdinga”, Branislava Milunov, kaže da je otvaranje “Boske” veliki događaj ne samo za Banja Luku i Republiku Srpsku, nego i za regiju, zbog investicije renomiranih srpskih kompanija “Delta holdinga” i “Zekstre” od tri milijuna eura.

“Ovo je veliki korak naprijed u razvoju gospodarskih odnosa Srbije i Republike Srpske”, istaknula je Milunov.

Ona je podsjetila kako je “Boska”, koja je otvorena 1978. godine, postala simbol Banja Luke, te da će sada s 32 godine, biti predstavljena u najboljem svjetlu. Radno vrijeme robne kuće  bit će od 9 do 21 sat radnim danom te nedjeljom od 9 do 16 sati.

“‘Boska’ dugi niz godina nije ostvarivala prihode, a osnovna namjera rekonstrukcije je zaustavljanje tog trenda”, kazao je Dakić i dodao da “Boska” najviše duguje državnim poduzećima, kao što su “Elektrokrajina” i Porezna uprava Republike Srpske. (Glas Srpske)