pevec-banja-luka-midi4Trgovački lanac FIS iz Viteza u BiH preuzet će banjolučku podružnicu “Peveca” koja se našla u stečaju zajedno s trgovačkim lancem u Hrvatskoj, navode u utorak banjalučke “Nezavisne novine” pozivajući se na službene izvore.

“Za sada ne možemo iznositi detalje naših planova, ali sa sigurnošću možemo potvrditi da kupovinom ‘Peveca’ namjeravamo dodatno proširiti našu trgovinsku djelatnost u Banjoj Luci i zaposliti nove radnike”, rekla je voditeljica Odjela za marketing Trgovinskog centra “FIS” Dijana Brkan.

Po njezinim riječima, oni očekuju da im se dostavi ponuda iz Gospodarskog suda u Banjoj Luci nakon što su dva potencijalna zainteresirana investitora odustala od kupovine imovine banjolučkog “Peveca” u iznosu od 9,1 milijuna maraka (oko 4,6 milijuna eura).

“Nezavisne novine” navode kako postupak prodaje banjolučkog trgovinskog centra “Pevec” vode središnjice banke Raiffeisen iz Budimpešte i Sarajeva.

Na dražbi za prodaju imovine “Peveca”, FIS iz Viteza je bio trećeplasirani ponuđač, no tvrtka “Vadaco”, koja je ponudila 13 milijuna maraka i “Venera”, s 10 milijuna, u međuvremenu su odustali od kupovine.

Trgovački lanac FIS iz Viteza koji ima i proizvodne pogone namještaja upošljava 2500 radnika i ima mrežu od 13 prodajnih centara diljem BiH i u Hrvatskoj. (H)