Belje kupilo Moslavku i Tvornicu stočne hrane Popovača

Agrokorovo Belje je od Mlinara preuzelo vlasništvo Moslavke i Tvornicu stočne hrane Popovača, a križevački Mlinar je u lipnju je od Agrokora kupila osječka Pekarna Kruna

Tvrtka Belje u srijedu je izvijestila da je potpisom ugovora s križevačkim Mlinarom postala većinski vlasnik kutinske tvrtke Moslavka te vlasnik stopostotnih udjela u Tvornici stočne hrane Popovača.

Belje je putem Zagrebačke burze izvijestilo da je u srijedu s tvrtkom Mlinar iz Križevaca sklopilo ugovor o prodaji i prijenosu dionica tvrtke Moslavka iz Kutine kojim je Belje kupilo 108.034 dionica Moslavke te time steklo 56,35 posto vlasništva nad tom kutinskom tvrtkom.

Belje je s Mlinarom potpisalo i ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela društva Tvornica stočne hrane Popovača d.o.o. kojim je Belje kupilo sto posto udjela u toj tvornici iz Popovače.

U istoj se obavijesti navodi i da je Belje u srijedu s tvrtkom Moslavka sklopilo ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela društva Moslavka Ratarstvo iz Kutine kojim je Belje kupilo sto posto udjela u toj tvrtki.

Tvrtka Belje iz Darde u sastavu je koncerna Agrokor, a većinski vlasnik križevačkog Mlinara je osječka tvrtka Pekarna Kruna koja je u lipnju ove godine većinski paket dionica Mlinara kupila od Agrokora.