Bimal u Novo sunce ulaže 35 milijuna eura

Kao prve korake u somborskom pogonu najavljuju rekonstrukciju, podizanje proizvodnih kapaciteta i proširenje proizvodnog asortimana

Bimal Grupa je završila postupak preuzimanja te tako postala većinskim vlasnikom somborske tvornice za proizvodnju jestivog ulja Novo sunce. Generalni direktor Bimala i predsjednik Uprave Studen Grupe, Ilija Studen, najavio je kako tvrtka planira ulaganje od 35 milijuna eura u povećanje kapaciteta somborske tvrtke.

Istaknuo je kako je cilj akvizicije Bimala okrupnjavanje i jačanje industrije ulja u regiji zapadnog Balkana. Tehničko-tehnološku opremljenost tvrtke čiji su većinski vlasnici postali namjeravaju podići na višu razinu u skladu s iskustvom iz tvornice za proizvodnju jestivog ulja u Brčkom.

Kao prve korake u somborskom pogonu najavljuju rekonstrukciju, podizanje proizvodnih kapaciteta i proširenje proizvodnog asortimana. Osim sjemena suncokreta i soje tvrtka će u budućnosti prerađivati i uljanu repicu. Cilj je Studen Grupe da obje tvornice proizvode identične proizvode od sve tri sirovine.

“Početna ulaganja u ovaj projekt su 20 milijuna eura, a budući da je plan da kapacitet proizvodnje podignemo s trenutnih 100.000 tona na 180.000 tona godišnje, ulaganja u nadolazećem razdoblju će dostići ukupan iznos od 35 milijuna eura”, pojasnio je Studen.

Proizvodnjom u tvornicama u Brčkom i Somboru Grupa će godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na tržišta Srbije i BiH te u Tursku i na Bliski istok.