Tvornica jestivog ulja Bimal iz Brčkog u 2020. godini, usprkos svim izazovima koje je donijela pandemija COVID-19, poslovala je s pozitivnim rezultatom.

Iako je ukupni prihod pao za oko 5 posto na otprilike 175 milijuna KM, prije svega zbog smanjenja isporuka na neka izvozna tržišta, dobit je ostala na razini prethodne poslovne godine i iznosi 4,5 milijuna KM.

Konsolidirani prihodi na razini Bimal Grupe pokazuju kako je prošla godina ipak onemogućila ostvarenje postavljenih ciljeva ukupne prodaje pa tek treba vidjeti hoće li tvrtka u ovoj poslovnoj godini uspjeti prevladati pandemijsku krizu i ponovno ostvariti rast svih parametara poslovanja.

“Jedina tvornica jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, Bimal, ni u jednom trenutku prošle godine nije dopustila da tržište i građani ostanu bez osnovnog prehrambenog proizvoda. Naša strategija i fleksibilnost koja se temelji na razvijenom, stabilnom poslovnom modelu, koji uključuje proizvodnju u više država, omogućila nam je da savladamo kompleksnost nastale situacije i da osiguramo uvjete za kontinuiranu opskrbu domaćeg tržišta jestivim uljem”, izjavio je Ilija Studen, generalni direktor Bimala i predsjednik Uprave Studen Holdinga.

Poslovni planovi ulaganja u pogone Bimala u 2020. godini nisu zaustavljeni pa je tako završena izgradnja i puštena u probni rad nova Kotlovnica na ljusku koja značajno smanjuje troškove energije, proizvodeći paru na ekološki prihvatljiv način po standardima EU.

“Moramo istaknuti kako situacija s koronavirusom nije utjecala samo na ekonomiju nego i na pojedince, a mi smo, omogućavajući rad od kuće, propisujući adekvatna interna pravila i jednim sveobuhvatnim, ozbiljnim pristupom sačuvali proizvodnju, radna mjesta, i u suradnji s našim zaposlenima postigli da Bimal ostvari slične rezultate kao u godini ranije, uspješno savladavajući izazove koje je COVID donio”, rekao je Studen.

Tvornicu jestivog ulja Bimal obnovili su 2002. godine austrijski investitori, a nalazi se u Agroindustrijskom kompleksu Studen Holdinga u Brčkom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!