Najveći hrvatski poslodavac, koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića, ponovno se “bacio” na prodaju, odnosno najam trgovina Konzumovih, Mercatorovih i Getroovih trgovina, i to onih kojih se nije uspio “riješiti” u prvom krugu.

Podsjetimo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Agrokoru je nakon kupovine slovenskog Mercatora naložila prodaju, odnosno najam 95 trgovina među kojima se našao i bjelovarski Getro u Pakračkoj ulici.

Neke od trgovina prodane, odnosno iznajmljene već u prvom krugu, a valja spomenuti i kako je bjelovarski Pevec bio jedan od većih kupaca, odnosno novopečenih unajmitelja, no bjelovarski Getro sa svojih 2.434 četvorna metra, prema svemu sudeći, nikome nije bio interesantan.

AZTN Agrokoru nije uvjetovao koje se trgovine mora riješiti u Bjelovaru pa je odabir pao na onu manje profitabilnu na gradskoj periferiji. Kako bilo, potencijalni interesenti za preuzimanje bjelovarskog Getroa Agrokoru se imaju javiti s pismom namjere do sljedeće srijede, nakon čega slijede pregovori u tajnosti. (Bjelovarac)