Iza najpoznatije svjetske dijete stoji njezin autor, nutricionist i apotekar dr. Pierre Dukan. Njezinom uspjehu pridonijele su mnoge poznate osobe koje su je hvalile. Napisano je čak 19 knjiga kao “manual” za postizanje cilja. Uistinu je malo koja dijeta na svijetu dobila toliki medijski prostor kao Dukanova dijeta.

Ukratko, dijeta se temelji na unosu visokoproteinskih namirnica (ukupno je oko 100 dozvoljenih namirnica, 72 životinjskog podrijetla i 28 biljnog) – posebice mesa, ribe i mlijeka s malo mliječnih masnoća.

Ugljikohidrati su strogo ograničeni (uključujući i voće, škrobne namirnice, mahunarke i integralne žitarice). Temelj dijete predstavljaju bjelančevine, a masnoće su strogo zabranjene.

Dukanova dijeta zapravo predlaže onu hranu koju smo jeli za vrijeme “primitivnog” doba, kada smo sami hvatali životinje i skupljali bilje.

Dukan dijeta se bazira na četiri faze, koje slijede jedna iza druge. Svaka faza ima strogo određena pravila prehrane kojih se trebate držati.

Neki ljudi odlično reagiraju na striktne upute, no veliki broj njih nakon nekog vremena odustaje zbog ograničenog izbora namirnica.

Striktna lista namirnica olakšava planiranje kroz dan, što je bitno za funkcionalnost dijete. A u trenutku krize, na scenu stupa Interspar sa svojom ponudom proizvoda Dukan dijete.

Na posebnim izdvojenim policama u svim Interspar hipermarketima od prosinca 2014. moguće je kupiti:
Keks od zobenih mekinja s lješnjacima, 225 g
Keks od zobenih mekinja s čokoladom, 225 g
Pločice od zobenih mekinja Natur, 150 g
Zobene mekinje, 500 g
Pločice od zobenih mekinja s čokoladom
Hrskave zobene mekinje s okusom crvenog voća, sa sladilima, 350 g
Hrskave zobene mekinje s okusom karamele, sa sladilima, 350 g

Proljeće je idealno vrijeme za početak dijete a mi predlažemo Dukan dijetu jer uključuje i umjerenu fizičku aktivnost, puno tekućine i gotove Dukan proizvode koji će vam sigurno pomoći da prođete kroz sve četiri faze.

PROMO