Blagdanska košarica – Njuškalo popusti i katalozi

Iako je sam broj ponuđenih prehrambenih proizvoda u predblagdansko vrijeme nešto veći od nekih drugih dijelova godine, sam iznos akcije ne odskače značajno od ostalih perioda. Tako su u tjednima prije Božića i Nove godine na popisu najistaknutiji meso i mesni proizvodi, slatkiši, alkoholna i bezalkoholna pića, riba i plodovi mora te razne druge delicije.

Blagdanska je košarica svake godine sve punija, čemu se već u studenom trgovci počinju prilagođavati. Posebne ponude, akcijske cijene, popusti i kuponi dio su trgovačkih aktivnosti koje već u studenom počinju povećavati svoj opseg, s posebnim naglaskom na povoljnije cijene hrane i artikala vezanih upravo uz nadolazeće blagdane.

Tako se na Njuškalo popustima i katalozima već početkom studenog bilježi rast oglašenih proizvoda na akciji iz prehrambenih kategorija, koji se nastavlja i u prvoj polovici prosinca, a u tom predblagdanskom periodu u ukupnoj ponudi trgovaca bude i više od 5.000 prehrambenih artikala na akciji.

BOŽIĆ PRED VRATIMA
U predblagdansko vrijeme s primamljivim cjenovnim ponudama prednjače poznati brendovi i trgovačke robne marke. Tako, unutar prehrambenih kategorija proizvoda, akcijske proizvode najviše oglašavaju poznati domaći brendovi prerađivačke industrije kao što su Podravka, Gavrilović, PIK Vrbovec i Vindija.

Iako je sam broj ponuđenih prehrambenih proizvoda u predblagdansko vrijeme nešto veći od nekih drugih dijelova godine, sam iznos akcije ne odskače značajno od ostalih perioda. Tako su i u prosincu uglavnom po najvećim akcijskim cijenama oglašeni voće, povrće, tjestenina i riža, slatkiši i grickalice te kruh i pekarski proizvodi.

Najmanje popuste na akcijske proizvode u navedenom periodu kupci mogu ostvariti na alkoholna pića, mliječne proizvode i jaja, bezalkoholna pića te ribu i plodove mora.

Interes kupaca za prehrambenim proizvodima na akciji prisutan je tijekom cijele godine, no ipak vidno raste u predblagdansko vrijeme.

Iako je blagdanska prehrambena košarica nešto punija, prehrambeni artikli po akcijskim se cijenama uvelike kupuju tijekom čitave godine. Općenito, kategorija “Prehrana” je među najposjećenijima na Njuškalo katalozima i popustima.

Interes za pojedinačnim prehrambenim proizvodima za blagdansku košaricu kupci iskazuju stavljanjem artikala na svoj virtualni popis za kupnju pa su tako u tjednima prije Božića i Nove godine na popisu najistaknutiji meso i mesni proizvodi, slatkiši, alkoholna i bezalkoholna pića, riba i plodovi mora te razne druge delicije.