Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 90% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine preostalih 10%. U odnosu na isti period prošle godine, prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je rast od 10%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od 15,5%.

Bomboni i žvakaće gume obuhvaćaju proizvode koji se često konzumiraju, a novi oblici i okusi nastaju gotovo svakodnevno. Podaci koje možemo vidjeti u nastavku dat će nam detaljniji pregled na to koliko je ova kategorija proizvoda podložna prodaji kroz promocije.

Bomboni i žvakaće gume obuhvaćaju žvakaće gume koje zauzimaju najveći dio ove kategorije, te tvrde bombone, gumene bombone kao i bombone za osvježavanje daha.
Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do lipnja 2019. prodaja ove kategorije bilježi vrijednosni i količinski rast od 3,6% i 5,3% u odnosu na isti period prethodne godine.

U okviru promatrane kategorije, 13% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja. Udjeli promotivne prodaje u ukupnoj vrijednosnoj prodaji pokazuju da je u prvih šest mjeseci 2019. godine najveći udio (16,4%) prisutan kod gumenih bombona, što je za 1% manje u odnosu na isti period prošle godine. Najmanji udio promotivne prodaje (8,9%) nalazimo pak kod bombona za osvježavanje daha i to zahvaljujući smanjenju promotivnog segmenta prodaje za čak 5,5% u usporedbi s lanjskim polugodištem.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 90% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja čine preostalih 10%. U odnosu na isti period prošle godine, prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je rast od 10%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila pad od 15,5%. Prosječna dubina popusta na razini kategorije iznosi 21%.