Veliki korisnici bombona vode umjeren i smireniji život te ih u postotku najviše nalazimo među Umjerenim obiteljskim ljudima kojima je važna obiteljska harmonija te izražena sklonost brizi za kućanstvo i uređenje doma.

U okviru BRANDpuls istraživanja Hrvatska prate se marketinški pokazatelji uspjeha za kategoriju bombona te brendove unutar nje. Ovi su nam marketinški pokazatelji važni za uspješno vođenje brenda i rano uočavanje mogućih problema i prilika. Podaci korišteni u analizi koja slijedi prikupljeni su u prvoj polovici 2021. godine na području Hrvatske.

VELIČINA I SEGMENTACIJA
Bombone konzumira barem ponekad 73% stanovnika Hrvatske u dobi od 16 do 64 godine. Pritom njih 28% konzumira kategoriju barem jednom tjedno (Veliki korisnici/heavy users), 21% jednom do tri puta mjesečno (srednji korisnici/medium users), a 24% rjeđe od jednom mjesečno (mali korisnici/light users). Veliki korisnici pridaju veću važnost brendu bombona koji kupuju od srednjih i malih korisnika. Preciznije, gotovo polovica velikih korisnika smatra da je brend bombona izuzetno bitan prilikom kupovine.

VELIKI KORISNICI
Osobe u dobi od 40 do 49 godina najčešće pripadaju segmentu velikih korisnika kategorije bombona. Podjednako ih nalazimo među oba spola, a najviše dolaze s područja sjeverne Hrvatske i Dalmacije. Češće su od prosjeka populacije u bračnoj zajednici te dolaze iz kućanstava ukupnih prihoda od 11.001 do 14.000 kuna. Vode umjeren i smireniji život te ih u postotku najviše nalazimo među Umjerenim obiteljskim ljudima kojima je važna obiteljska harmonija te izražena sklonost brizi za kućanstvo i uređenje doma. Veliki korisnici u posljednjih su mjesec dana najviše konzumirali Ki-Ki bombone, no Bronhi kao drugi brend po konzumaciji u posljednjih mjesec dana gotovo je na istoj razini korištenja kao i prvi brend. Haribo se nalazi na trećem mjestu s 37% potrošača u posljednjih mjesec dana.