Čak 4/5 velikih korisnika kategorije pralina smatra da su one dobar poklon. Njih 60% najviše voli punjene praline, a 40% praline jede samo u posebnim prigodama. Statusno kupovanje čini sastavni dio života velikih korisnika pralina.

Važan im je ugled u društvu, osobni izgled i mjesta gdje mu se pridaje mnogo pažnje poput svijeta estrade, a izgled doma također je način kako žele predstaviti svoj status i osobnost.

U okviru BRANDpuls istraživanja prate se marketinški pokazatelji uspjeha za kategoriju pralina i brendove unutar nje. Ovi su nam marketinški pokazatelji važni za uspješno vođenje brenda i rano uočavanje mogućih problema i prilika. Podaci korišteni u analizi koja slijedi prikupljeni su u drugoj polovici 2018. godine na području Hrvatske.

U populaciji stanovnika Hrvatske od 15 do 64 godine 55% je korisnika kategorije pralina. Velikih korisnika (heavy users) koji konzumiraju praline 2-3 puta mjesečno i češće je 14%. Umjerenih korisnika (medium users) koji konzumiraju praline jednom mjesečno ima 9%, a najviše, ukupno 32%, ima malih korisnika (light users) koji konzumiraju praline rjeđe od jednom mjesečno. Ukupno 45% populacije ne konzumira praline. Za samo 28% korisnika kategorije jako je bitan brend pralina koji kupuju, a njih 13% lojalno je nekom brendu unutar kategorije.

VELIKI KORISNICI
Veliki korisnici kategorije pralina podjednako su muškarci i žene, najčešće u dobi do 30 do 49 godina, pripadnici generacija Millennials i X. Najviše ih je srednje obrazovanih i zaposlenih. Najčešće žive u Zagrebu i okolici te Slavoniji. Imaju prosječne prihode kućanstva.

Po svom životnom stilu iznad prosjeka populacije ih je statusnih potrošača. Osobe iz ovog segmenta sklone su kupovati proizvode kako bi njima izrazile svoju osobnost i pokazale drugima da su u trendu. Statusno kupovanje čini sastavni dio njihova života. Važan im je ugled u društvu, osobni izgled i mjesta gdje mu se pridaje mnogo pažnje poput svijeta estrade. Izgled doma također je način kako žele predstaviti svoj status i osobnost. Manje su skloni provoditi vrijeme obavljajući kućanske poslove, kuhati obroke i obavljati slične obiteljske dužnosti. Slatkiše i grickalice najčešće kupuju u Lidlu i Kauflandu.

STAVOVI I BRENDOVI
Čak 4/5 velikih korisnika kategorije pralina smatra da su one dobar poklon. Njih 60% najviše voli punjene praline, a 40% praline jede samo u posebnim prigodama. Samo jedna trećina radije jede praline nego ostale čokolade.

Osim općenitog praćenja kategorije pralina, unutar BRANDpuls istraživanja prate se i brendovi. Najvažniji indikator koji pratimo svakako je razina korištenja (“usage”), marketinški indikator koji najbolje govori o vitalnosti brenda. Praćenje korištenja važno je za procjenu potrošačke mase na koju u određenom trenutku možemo računati. Korisnik brenda koristio je isti u posljednjih mjesec dana. Promatrano na velikim korisnicima kategorije pralina, prvi brend po broju korisnika u zadnjih mjesec dana je Bajadera. Odmah iza nje po broju korisnika nalaze se Raffaello i Ferrero Rocher.

Pored korištenja svakog brenda pratimo i lojalnost brendovima. Model dijeli tržište brenda na četiri segmenta. Mjeri lojalnost našeg i dostupnost konkurentskog potrošača. Koncipira se na korištenosti brenda, važnosti brenda pri kupovini, ocjeni imidža i odnosu prema konkurentskim brendovima. Najviše lojalnih korisnika imaju Ferrero Rocher i Bajadera.