Branka Slaveska bit će nova predsjednica Uprave Karlovačke pivovare te će na toj poziciji naslijediti Alexandera Gerschbachera koji je na čelu Karlovačke pivovare bio od srpnja 2010. godine, priopćeno je iz Karlovačke pivovare.

Nova predsjednica Uprave Branka Slaveska preuzet će dužnost 1. prosinca 2013. godine, a na današnjoj konferenciji za medije predstavio ju je sadašnji predsjednik Uprave Alexander Gerschbacher, poželjevši joj sve najbolje u njezinoj novoj ulozi.

Slaveska ima široko iskustvo u industriji pića uključujući strateško planiranje i razvoj poslovanja. U kompaniji Heineken radi od 2006. godine. Prije dolaska u Karlovačku pivovaru, bila je direktorica provedbe prodajnih aktivnosti u kompaniji Heineken Rusija.

Radila je i u kompaniji Heineken Bjelorusija gdje je bila direktorica prodaje i distribucije. Prije toga, radila je za Heinekenovu regiju Središnje i istočne Europe kao rukovoditelj razvoja kanala. Tijekom karijere, radila je i za vinariju Tikveš u Makedoniji te u Pivari Skopje. Branka Slaveska rođena je i odrasla u Makedoniji.

“Biti predsjednica Uprave novi je izazov u mojoj karijeri i veselim se tome. Karlovačka pivovara je uspješna kompanija s dugom tradicijom i odličnim brendovima poznatima i izvan Hrvatske. Kao predsjednica Uprave nastavit ću raditi na snažnim temeljima koje kompanija ima i dat ću sve od sebe kako bismo dodatno unaprijedili poslovanje”, rekla je  Branka uoči preuzimanja pozicije.

Protekle tri godine na čelu Karlovačke pivovare bio je Alexander Gerschbacher. Tijekom njegova mandata Karlovačka pivovara je 2011. godine na tržite uvela Karlovačko Radler čime je otvorila novu zanimljivu kategoriju hrvatskim potrošačima.

Uvođenjem Karlovačkog crnog piva i cjenovno povoljnijeg pivskog brenda Sokola, Karlovačka pivovara potvrdila se i kao kompanija koja razvija svoj portfelj. Za vrijeme njegova mandata pivovara je modernizirana kroz ulaganja u varionicu, novu liniju za punjenje i fermentore. Gerschbacher će karijeru nastaviti vodeći komercijalne poslove u Heinekenovoj operativnoj kompaniji u Vijetnamu.