Zlata su osvojile Graševina Premium i Traminac izborna berba, a srebro Traminac Selected 2012.

Na ovogodišnjoj Sabatini, 23. međunarodnoj manifestaciji vinara i vinogradara koja je održana od 24. do 26. listopada u Hvaru, u ocjenjivanju vina na koje je pristigao rekordan broj uzoraka, vina Iločkih podruma okitila su se s dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom, priopćeno je iz Iločkih podruma.

Zlatnu medalju Iločki podrumi osvojili su za Graševinu Premium 2011. i za Traminac izbornu berbu 2010., a srebrnu za Traminac Selected 2012. koji predstavlja još jedan iskorak u stilu i karakteru Traminca koji su Iločki podrumi pokrenuli prateći svjetske trendove.

Graševina Premium 2011. vino je zlatno žute boje sa zelenkastim notama. U aromatskom profilu dominiraju mirisi zrelog voća s nježnim mednim notama. Vino je u okusu harmonično, kremozno i lijepe ugodne svježine. U tijelu je puno s dugim slatkastim okusom.

Traminac izborna berba 2010., predikatno je vino zlatno-žute boje u čijem su mirisu izražene medne note i za predikatno vino karakteristični botrytis tonovi. U okusu puno, harmonično i slatko.

Traminac Selected 2012., vino je svijetlo žute boje, intenzivno razvijenog sortnog mirisa i buke karakterističan za traminac. U okusu je elegantno, svježe i harmonično.