philippe-bresson-stephan-macchi-stephane-demoulinFrancuski centar za vrt i dom Bricostore otvara se sutra u 7.30 sati na adresi Savska cesta 84 u naselju Jelkovec u Sesvetama, a priliku da prvi razgledaju bogat prodajni asortiman dan prije otvorenja imali su visoki gosti, poslovni partneri, novinari i drugi uzvanici.

Podršku i vjeru u nastavak dobrog poslovanja u Hrvatskoj Bricostoreu su dolaskom na otvorenje izrazili Vedran Kružić, pomoćnik ministra Uprave za trgovinu i unutarnje tržište u Ministarstvu gospodarstva, i Ema Culi, načelnica Sektora za trgovinu i tržište u Ministarstvu gospodarstva, a čast rezanja crvene vrpce pripala je veleposlaniku Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Jérômeu Pasquieru i predsjedniku uprave Bricostorea Philippeu Bressonu.

“Koristim ovu priliku da zahvalim svima koji su vjerovali u projekt izgradnje našeg zagrebačkog centra i pomogli nam da ga privedemo dovršetku. Bricostore Zagreb napokon je tu, a ova će investicija zasigurno ojačati naš položaj na hrvatskom tržištu, kao i prisutnost francuskih tvrtki u Hrvatskoj. Najveći je izazov tek pred nama, jer namjeravamo zauzeti vodeću poziciju u segmentu ‘uradi sam’ i biti prvi izbor kupaca u potrazi za proizvodima za izgradnju, obnovu ili uređenje doma i vrta, u skladu s našim sloganom Tako lako”, istaknuo je Bresson.

Ujedno je naglasio kako je Bricostore obiteljska tvrtka kojom trenutno upravlja peta generacija u obitelji te naglasio odlučnost u namjeri da se jače pozicionira prema ženskim kupcima, budući da su žene sve više uključene u uređenje doma i često upravo one donose odluku o izgledu obiteljskog životnog prostora.

Bricostore je francuski lanac trgovina specijaliziranih za uređenje vrta i doma i jedan od vodećih te vrste u istočnoj Europi. Bricostore Zagreb treći je prodajni centar ovog francuskog trgovačkog lanca u Hrvatskoj i nastavak kontinuiranih ulaganja u Hrvatsku, s investicijom od 187 milijuna kuna i oko 100 novih radnih mjesta.

Prvi je centar u Hrvatskoj otvoren 2004. godine u Kaštel Sućurcu pokraj Splita. Uslijedilo je otvorenje trgovine u Puli 2007. godine, a otvorenjem trgovine u Zagrebu visina ukupnih investicija Bricostorea u Hrvatsku iznosit će više od 463 milijuna kuna, s ukupno otvorenih 300 radnih mjesta.

Ukupni prihodi Bricostorea u 2011. godini iznosili su 100 milijuna kuna, a nakon otvorenja zagrebačkog centra očekuje se značajan rast ukupnih prihoda na hrvatskom tržištu.

U prodajnom prostoru zagrebačkog centra površine 10.000 četvornih metara kupci će pronaći više od 40.000 proizvoda koji se odlikuju visokom kvalitetom i pristupačnom cijenom te prate trendove u uređenju interijera i eksterijera, a na raspolaganju će im biti i 600 parkirnih mjesta, od čega 400 podzemnih.

Uz izbor temeljnih građevinskih materijala, alata i strojeva, Bricostore će im ponuditi i velik izbor različitih dekorativnih predmeta za ukrašavanje doma, kao i biljaka za unutrašnje i vanjske prostore, ukrasnih posuda i proizvoda za njihovu njegu.

U asortimanu se nalaze i proizvodi iz triju različitih cjenovnih razreda pa su tako u liniji proizvoda Go/On artikli najpristupačnijih cijena s oznakom Niska Cijena Garantirano, liniju Bricoline karakterizira odličan omjer cijene i kvalitete, a tu su i mnogi domaći i strani prepoznatljivi brendovi.

Uz to, kupci će u Bricostoreu moći i unajmiti potrebne strojeve i alat, zatražiti rezanje materijala po mjeri, sašiti zavjese, izraditi ključeve ili okvire za slike te naručiti dostavu kupljene robe na željenu adresu.

Kako bi bili u tijeku s novostima iz Bricostorea, kupci u trgovinama mogu svaki mjesec uzeti svoj besplatan primjerak kataloga u kojem će pronaći aktualne i atraktivne ponude te informacije o proizvodima, ali i posebne sezonske tematske priloge s bogatom ponudom. Vjernost kupaca centar će redovito nagrađivati dodatnim pogodnostima koje će kupci ostvarivati korištenjem posebne kartice u sklopu programa vjernosti za koju se mogu besplatno registrirati.

Na današnjem svečanom otvorenju VIP uzvanici, poslovni partneri i novinari uživali su u kulinarskim delicijama koje je za njih pripremio najpoznatiji francuski chef u Hrvatskoj Stéphan Macchi, a program je vodila popularna televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.

Na otvorenju za javnost, koje će biti održano u srijedu 16. svibnja, najveću će pozornost zasigurno privući velika nagradna igra u kojoj će kupci moći osvojiti atraktivan automobil Citroën C1 1.0 Adriatic, kulinarski tečaj kod najpoznatijeg francuskog chefa u Hrvatskoj Stéphana Macchija te romantični vikend za dvoje u Parizu.

Osim ove atraktivne nagradne igre, Bricostore je kupcima pripremio i cjelodnevni zabavni program koji će početi već u 7.30 sati i trajati do 21 sat. Centar će sve posjetitelje počastiti besplatnim pićima, a oni će uživati i u glazbenom i plesnom programu te sudjelovati u zabavnim nagradnim igrama.

Na dan otvorenja kupci će do Bricostorea moći doći i posebnim autobusom koji će voziti od okretišta Heinzelova do prodajnog centra tijekom cijelog dana.

Bricostore Zagreb bit će otvoren od ponedjeljka do subote od 7.30 do 21 sati te nedjeljom od 8 do 14 sati.