bricostore-zagreb-1Francuski centar za vrt i dom Bricostore 16. svibnja otvara svoju prvu trgovinu u Zagrebu u Sesvetama, na adresi Savska cesta 84 u naselju Jelkovec, izvijestili su danas iz tog specijaliziranog trgovačkog lanca.

U prodajnom prostoru Bricostorea veličine 10.000 četvornih metara kupci će pronaći bogat asortiman proizvoda i usluga za izgradnju, obnovu ili uređenje vrta i doma, a na raspolaganju će im biti i 600 parkirnih mjesta, od čega 400 podzemnih.

Ukupna investicija u zagrebački centar, treći po redu u Hrvatskoj nakon trgovina u Splitu i Puli, iznosi 187 milijuna kuna, a donosi oko 100 novih radnih mjesta za zaposlenike različitih profila i stručnih znanja.

“Prije pet godina započeli smo projekt otvorenja prodajnog centra u Zagrebu, a unatoč administrativnim i birokratskim poteškoćama uspješno smo ga priveli kraju, uvelike zahvaljujući našim poslovnim partnerima i lokalnim vlastima koji su vjerovali u njega. Za manje od mjesec dana otvorit ćemo svoju treću trgovinu u Hrvatskoj i tako omogućiti stanovnicima Zagreba i okolnih gradova da na jednom mjestu po povoljnim cijenama pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova i domova. Vjerujemo kako ćemo brzo zadobiti povjerenje kupaca u Zagrebu zahvaljujući našoj bogatoj ponudi koja će zadovoljiti sve, bez obzira na to je li riječ o profesionalnim izvođačima radova ili jednostavno zaljubljenicima u uređenje vrta i doma”, naglasio je Philippe Bresson, predsjednik uprave trgovačkog lanca Bricostore.

Ujedno je najavio planove Bricostorea za daljnje širenje prodajne mreže u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na priobalna područja te središnji i istočni dio Hrvatske.

Bricostore je francuski lanac trgovina specijaliziranih za uređenje vrta i doma i jedan od vodećih te vrste u istočnoj Europi. Bricostore Zagreb treći je prodajni centar ovog francuskog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. Prvi je centar otvoren 2004. godine u Kaštel Sućurcu pokraj Splita; uslijedilo je otvorenje trgovine u Puli 2007. godine, a otvorenjem trgovine u Zagrebu visina ukupnih investicija Bricostorea u Hrvatsku iznosit će više od 463 milijuna kuna, s ukupno 280 radnih mjesta.

Ukupni prihodi Bricostorea u 2011. godini iznosili su 100 milijuna kuna, a nakon otvorenja zagrebačkog centra očekuje se značajan rast ukupnih prihoda na hrvatskom tržištu, navode iz tvrtke te dodaju kako će zagrebački centar kupcima ponuditi više od 40.000 proizvoda koji se odlikuju visokom kvalitetom i pristupačnom cijenom te prate trendove u uređenju interijera i eksterijera.

Uz izbor temeljnih građevinskih materijala, alata i strojeva, kupcima će na raspolaganju biti i velika ponuda različitih dekorativnih predmeta za ukrašavanje doma, kao i biljaka za unutrašnje i vanjske prostore, ukrasnih posuda i proizvoda za njihovu njegu.

U asortimanu Bricostorea nalaze se proizvodi iz triju različitih cjenovnih razreda, pa su tako u liniji proizvoda Go/On proizvodi najpristupačnijih cijena (oznaka Niska Cijena Garantirano), liniju Bricoline karakterizira odličan omjer cijene i kvalitete, a tu su i mnogi domaći i strani prepoznatljivi brendovi.

Uz to, kupci će u Bricostoreu moći i unajmiti potrebne strojeve i alat, zatražiti rezanje materijala po mjeri, sašiti zavjese, izraditi ključeve ili okvire za slike te naručiti dostavu kupljenih artikala na željenu adresu.

Kako bi bili u tijeku s novostima iz Bricostorea, kupci u trgovinama mogu svaki mjesec uzeti svoj besplatan primjerak kataloga u kojem će pronaći aktualne i atraktivne ponude te informacije o proizvodima, ali i posebne sezonske tematske kataloge s bogatom ponudom artikala. Vjernost kupaca centar će redovito nagrađivati dodatnim pogodnostima koje će kupci ostvarivati korištenjem posebne kartice u sklopu programa vjernosti za koju se mogu besplatno registrirati, poručuju iz trgovca.

Otvorenje Bricostorea u srijedu 16. svibnja pratit će cjelodnevni zabavni program uz brojne aktivnosti, poklone i nagradne igre za sve kupce. Početak rada zagrebačkog Bricostorea obilježit će i velika nagradna igra u kojoj će kupci moći osvojiti atraktivan automobil Citroën C1 1.0 Adriatic, kulinarski tečaj kod najpoznatijeg francuskog chefa u Hrvatskoj Stéphana Macchija te romantični vikend za dvoje u Parizu. Na dan otvorenja kupci će do Bricostorea moći doći i posebnim autobusom koji će voziti od okretišta Heinzelova do prodajnog centra tijekom cijelog dana, kaže se u priopćenju.

Bricostore Zagreb bit će otvoren od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati te nedjeljom od 8 do 13 sati.