cargo_partner-midiKao aktivni član Vijeća za održivu logistiku (Council for Sustainable Logistics – CNL), cargo-partner podržava implementaciju projekata za održivu gradsku i skladišnu logistiku.

CNL je smješten u Centru za globalne promjene i održivost na Fakultetu za Prirodne resurse i znanosti u Beču. Prvi cilj im je ubrzati uvođenje korištenja električnih kamiona.

Vršitelj usluga transporta i info-logistike cargo-partner je jedna od 15 poduzeća s područja logistike i proizvodnje koji su se udružili u Vijeće za održivu logistiku (CNL). Članovi ove inicijative, koja je jedinstvena te vrste u Europi, poduzimaju korake kako bi implementirale održive logističke solucije CNL je smješten u Centru za globalne promjene i održivost na Fakultetu za Prirodne resurse i znanosti u Beču. Inicijativa je podržana i od Instituta za proizvodnju i logistiku kao i od Instituta za transportne studije.

NAPREDAK U KORIŠTENJU ELEKTRIČNIH KAMIONA
Jedan od prvih ciljeva je prijelaz na električna vozila u gradskoj distribuciji. U koordinaciji s proizvođačem kamiona MAN, članovi CNL-a rapidno ubrzavaju taj napredak, uključujući i opskrbu testnim vozilima težine od 18-26 tona.

U 2019 će firme članovi CNL vijeća započeti testiranje distribucije tim vozilima pod budnim nadziranjem  tvrtke MAN. Kao dodatak tranziciji na električna vozila, CNL radi na implementaciji solucije za održivu urbanu i skladišnu logistiku.

ODRŽIVA LOGISTIKA BY CARGO-PARTNER
Stefan Krauter, CEO u cargo-partneru već dugi niz godina podržava uporabu električnih kamiona u urbanoj logistici. Konstruiranjem energetski učinkovitog i Logističkog centra, cargo-partner sada poduzima značajan korak u održivoj skladišnoj logistici.