U svrhu unapređenja poslovanja automobilske logistike međunarodni info-logističar proširio je prostor skladišta s više od 3.600 paletnih mjesta slovačkoj u Dunajskoj Stredi. Povećanjem kapaciteta na površini od 18.300 četvornih metara trenutno tvrtka raspolaže s prostorom do 26.700 paletnih mjesta. Direktna veza s kontejnerskim terminalom ETRANS omogućava jednostavan pristup željeznicom glavnim europskim morskim lukama i Kini preko Novog puta svile.

Najnovijim potezom proširenja iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, cargo-partner Slovačka namjerava pojednostaviti poslovanje skladištu, povećati učinkovitost čime će automatski osigurati više skladišnog prostora za kupce iz automobilske industrije. Investicija se sastoji od 2727 utora za euro palete (120×80 cm), kao i 900 utora za palete 160×80 cm na površini od 1.000 četvornih metara. Dva nova VNA viličara s podnom indukcijom osiguravaju visoko učinkovit rad skladišta. Viličari se, osim za rad u skladištu, koriste prilikom pakiranja robe u servisnim zonama. Pakiranje robe podrazumijeva, između ostalog, više od milijun dijelova posebnih zahtjeva rukovanja za dva glavna klijenta iz automobilskog sektora.

Zajednički rast s dugoročnim kupcima automobila
“Najnovije ulaganje u Dunajsku Stredu motivirano je željom da unaprijedimo i proširimo suradnju s dugoročnim automobilskim kupcem. Uz postavljenih više od 3.600 novih utora za palete, očekujemo unapređenje poslovanja skladišta s ciljem zajedničkog rasta s našim cijenjenim kupcem. Na temelju dugogodišnjeg iskustva poslovanja s automobilskim, industrijskim rezervnim dijelovima i visokotehnološkim strojevima, kao i velikim teretom i projektnim pošiljkama, naš tim u iLogističkom centru osigurava niz usluga s dodanom vrijednošću, uključujući kvalitetu i brigu na svakom koraku lanca opskrbe”, kazao je Tibor Majzún, generalni direktor za cargo-partner u Slovačkoj.

Prometno čvorište za intermodalne pošiljke Novog puta svile
Velika prednost je direktna poveznica METRANS-a željezničkog kontejnerskog terminala sa iLogističkim centrom u Dunajskoj Stredi, čime je cargo-partner postao jedan od najvažnijih željezničkih hub-ova u Europi. Povoljan položaj znači ujedno dobar željeznički pristup većini glavnih morskih luka u Europi i Kini putem Novog puta svile. Sa intermodalnog čvorišta cargo-partner uspješno isporučuje automobilske dijelove vodećim OEM proizvođačima u nekoliko europskih zemalja, uključujući Slovačku, Mađarsku, Austriju i Češku.

Stalna proširenja
Nakon izgradnje prve hale skladišta 2012. i dogradnje druge hale u 2016., iLogistički centar u Dunajskoj Stredi svake godine dodatno proširuje kapacitete kako bi se prilagodio rastućoj potražnji kupaca. Danas je to skladište sa sveukupno 18.300 četvornih metara skladišnog prostora i 27.600 utora za palete, uključujući 3.300 četvornih metara povezanog skladišnog prostora. Pored iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, cargo-partner također upravlja i skladištem u Bratislavi, ukupne površine 8.200 četvornih metara sa 14.000 utora za palete.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!