earth-hourCarlsberg Croatia i ove se godine pridružuje globalnoj inicijativi “Sat za planet Zemlju” koja ima za cilj promicanje borbe protiv klimatskih promjena

Carlsberg Croatia već četvrtu godinu zaredom podržava “Sat za planet Zemlju” globalnu inicijativu Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) u okviru koje će u subotu, 31. ožujka u 20.30 sati, na sat vremena ugasiti svjetla u svojoj koprivničkoj pivovari, izvijestili su iz tog proizvođača piva.

sergey-donchev-predsjednik-uprave-carlsberga-croatia“Prva smo hrvatska pivovara koja je još 1997. godine izgradila moderni pročistač otpadnih voda, a održivost našeg poslovanja osiguravamo kroz certificirani integrirani sustav upravljanja. Ujedno, stalno tražimo nove načine za smanjenje utjecaja na okoliš o čemu redovito izvještavamo već osam godina. Tako smo u 2010. godini uspjeli smanjiti prosječnu potrošnju toplinske energije i vode za 10% u odnosu na 2009. kao i proizvodnju otpada po hektolitru piva”, istaknuo je Sergey Donchev, predsjednik Uprave Carlsberga Croatia.