Drogerijski lanac dm danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu, zajedno s učenicima eko škola, građanima i brojnim poznatim gostima, u sklopu dm green city projecta obilježio Dan planeta Zemlje, priopćeno je iz dm-a.

Proslavu je u ime Grada otvorio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a dm green city project podržao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza i Nina Badrić učenicima eko škola dodijelili su nagrade za najbolje likovne uratke.

U Alnatura eko kuhinji u pripremi zdrave hrane za posjetitelje okušali su se glumci kazališta Kerempuh, Igor Pokrajac, Cibonaši te dizajnerica Hippy Gardena Đurđica Vorkapić.

Ivana Banfić testirala je fizičku spremu posjetitelja i glumaca kazališta Kerempuh, potom je u Alnatura eko kuhinji predstavila Budi svoja menü. Točno u podne, kada se oglasio Grički top, slavlje se na trenutak zaustavilo kako bi ispijanjem vode podsjetili koliko je voda bitna za zdravlje, ali i za planet.

“dm green city projectom želimo kontinuirano informirati i educirati naše sugrađane o ekološkim temama i potaknuti ih da nam se pridruže u aktivnostima kojima dm promiče očuvanje okoliša i zdrav život. U ožujku smo zajedno s građanima očistili vodene površine u pet hrvatskih gradova, danas slavimo Dan planeta Zemlje, a u  lipnju organiziramo drugu dm žensku utrku. U ime dm-a pozivam sve trkačice i one koje to žele postati da se od 15. svibnja prijave za sudjelovanje u utrci kako bismo zajedno promicali važnost kretanja za zdraviji i bolji život”, rekla je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Uz vodstvo Marija Petrekovića, Lane Klingor i Ines Preindl, posjetitelji su se okušali u nagradnim igrama, a zabavljali su ih Cibonete, navijačice “CATS“, bubnjarski ansambl “Rudiment“ i plesna skupina “Atomic Dance Factory“.

Osim u likovnim radionicama učenici eko škola su u sklopu pokretnog laboratorija Hrvatskih voda zajedno s posjetiteljima saznali detalje o kvaliteti i sastavu vode, dok su speleoronioci udruge “Dinaridi-DISKF“ demonstracijom “suhog ronjenja“ osnovnoškolce i posjetitelje upoznali s aktivnošću ronjenja.