cetina-largePrirodna izvorska voda Cetina na tržištu je prisutna od 2002. godine, a boce se pune na istoimenom izvoru u podnožju planine Dinare bez ikakve dodatne kemijske obrade.

Dostupna je u pakiranju od 0,5 litara, 2 litre te u obiteljskom pakiranju od 7 litara i 18,9 litara.

Voda Cetina nalazi se na policama svih velikih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj – Lidlu, Kauflandu, Metrou, Sparu, Billi, Mercatoru, a najpopularnija su pakiranja od 2 i 7 litara.

Na tržištu negaziranih prirodnih izvorskih voda, tržišni udio vode Cetine iz godine u godinu ima tendenciju rasta i trenutno iznosi oko 12 posto.

Distribucija se odvija preko tvrtke Robić d.o.o., koja distribuira vodu Cetinu u maloprodajne lance i HoReCa sektor te tvrtke Matić d.o.o. koja distribuira galone i aparate za vodu.

“Za sezonu 2011. Cetina je dodatno proširila asortiman i sada svojim kupcima uz prirodnu izvorsku vodu nudi i gaziranu izvorsku vodu u pakiranju od 1,5 litara”, kaže Adrijana Brkljača iz tvrtke Robić.

Gazirana Cetina prodaje se u zelenim bocama, a cijelo vizualno rješenje zaokruženo je gravurom imena Cetina pri vrhu boce.

Osim standardnih marketinških aktivnosti koje se provode tijekom cijele godine, za potrošače su pripremili i pakiranja s dodatnom vrijednosti, odnosno gratis količinom u nekoliko formata.