donat-mg-largeDonat Mg je visoko mineralizirana prirodna mineralna voda bogata magnezijem i jedinstveni je proizvod na tržištu prirodnih mineralnih voda sa širokim spektrom indikacija.

Na tržištu je prisutan još od 1908. godine, a njegova povijest je povezana s lječilištem Rogaška Slatina i tradicijom zdravlja koja broji oko 400 godina.

Donat Mg dostupan je u PET ambalaži od 0,5 litara i 1 litre te u staklenoj ambalaži od 1 litre. Za sada je prisutan samo u kanalu maloprodaje.

Staklena i PET ambalaža od 1 litre čine 90 posto ukupne prodaje Donata i uglavnom su namijenjene konzumaciji kod kuće, dok je pakiranje PET ambalaže od 0,5 litara usmjereno prema mlađim potrošačima i aktivnoj populaciji koja brine o svom zdravlju.

“Donat Mg je jedinstveni proizvod i zapravo nema konkurenciju u kategoriji mineralnih voda. Prema podacima iz posljednjih panela, Donat Mg i dalje održava četvrtu poziciju u segmentu gaziranih mineralnih voda, a na drugom mjestu je po vrijednosnim udjelima”, ističe Kristina Aralica, brend menadžerica Donata Mg iz Atlantic Grupe.

U Atlantic Grupi ističu kako je za uspješnu prodaju važna uzajamna suradnja proizvođača i trgovaca, kroz dodatno izlaganje na prodajnim mjestima i poboljšanje vidljivosti proizvoda na redovnoj poziciji. U tu svrhu kreirali su i tzv. Donat Mg privjesnice s uputama o Donatu.