gazirana-pica-midiČini se kako se u industriji gaziranih napitaka događa veliki preokret.  Naime, sve manje ljudi pije gazirana pića

Coca-Cola i PepsiCo, prvenstveno zbog osviještenosti i velikog problema-debljine, polako ali sigurno, ove dvije kompanije odlučile su malo po malo rješavati se šećera u svojim napitcima.

Iako se vijest čini kao dosta šokantan potez za kompaniju gaziranih pića, to je samo dio mnogo većeg trenda koji vlada u toj industriji, a koji je velikim dijelom rezultat potrebe da se spasi prodaja gaziranih pića koja su zadnjih godina u opadanju.

Informacije radi, u 2015. godini cjelokupna konzumacija  gaziranih pića u SAD-u pala je za 1,2 posto u odnosu na 2014., kad je pala za 0,9 posto. Količina Coca-Cole koju Amerikanci piju pala je za jedan posto a za Pepsi 3,2 posto.

Zbog sve većih broja dokaza o negativnom učinku šećera na ljudsko tijelo obje kompanije počele su širiti svoj asortiman na čaj, kavu i vodu.

I jedna i druga firma, kada su gazirana pića u pitanju pokušavaju pronaći načina da u njima smanje kalorije i šećer, a neki od prijedloga uključuju prodaju manjih ambalaža.

Sve u svemu, ni Coca-Cola ni PepsiCo neće nikada potpuno odbaciti gazirana pića no ogromne boce prepune šećera više neće biti uzdanica njihovih biznisa. Gazirani giganti jednostavno moraju izbaciti šećer da bi uopće bili konkurentni na tržištu ali i zbog zdravlja svojim omiljenih kupaca. (slobodnadalmacija.hr)