25.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 10:31
VijestiZemljaCoca-Coli HBC Hrvatska treći put dodijeljen Indeks DOP-a

Coca-Coli HBC Hrvatska treći put dodijeljen Indeks DOP-a

mircea-draja-i-boska-trbojevic-iz-coca-cole-hbc-hrvatska-s-mirjanom-matesic-ravnateljicom-hrpsor-aSvečana dodjela nagrada održana je u povodu 15. obljetnice postojanja Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj, a Coca-Cola je nagrađena u kategoriji velikih tvrtki

Coca-Cola HBC Hrvatska na današnjoj je svečanoj skupštini sazvanoj u povodu 15. obljetnice Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) dobila nagradu Indeks DOP-a za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji velikih tvrtki. To je treći put da tvrtka dobiva tako važno priznanje, izvijestili su danas iz Coca-Cole.

“Promicanje i razvoj društveno odgovornoga poslovanja na temeljima održivoga razvoja i dalje će biti temelj našega poslovanja. Ponosni smo što su naša nastojanja već treći put, a drugu godinu zaredom, prepoznata i nagrađena Indeksom DOP-a”, izjavila je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Indeks DOP-a sustav je ocjenjivanja odgovornih praksa u poslovanju hrvatskih tvrtka, a ujedno i nagrada koju jednom godišnje u kategoriji malih, srednjih i velikih tvrtki zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Indeks DOP-a nastao je po uzoru na slične svjetske indekse, a određuje niz kriterija za ocjenjivanje u šest osnovnih područja: ekonomskoj održivosti, uključenosti društveno odgovornoga poslovanja u poslovnu strategiju, radnoj okolini, zaštiti okoliša, tržišnim odnosima i odnosima sa zajednicom.

Svoje projekte društveno odgovornoga poslovanja Coca-Cola HBC Hrvatska razvija na temelju četiriju ključnih smjernica – zaštite vode i okoliša, poticanja zdravih životnih stilova i kretanja, promicanja razvoja mladih te promicanja tradicije, kulture i baštine, navode iz te tvrtke.

Pritom iz Coca-Cole HBC Hrvatska ističu kako su neki od njihovih najvažnijih društveno odgovornih projekata pridonijeli razumijevanju javno-privatnih partnerstava i potrebe za daljnjim razvojem međupodručnih partnerstava, a dva su projekta osvojila ugledne međunarodne nagrade i priznanja.

O svojim ulaganjima u području društveno odgovornoga poslovanja tvrtka redovito izvješćuje putem izvješća o održivosti, za koje je 2009. i 2011. godine dobila najviše ocjene neovisnoga povjerenstva Upravnoga vijeća Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj, zaključuje se u priopćenju.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...