Tvrtka Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec otvorila je danas u gospodarskoj zoni Antunovac kod Osijeka novi distributivni centar u čiju je izgradnju i opremanje uložila oko 15 milijuna kuna.

perutnina-ptuj-kamioni-midiTvrtka sada u Hrvatskoj ima osam distributivnih centara s cjelovitim sustavom sigurnosti i kvalitete proizvoda, a realizacijom ovoga projekta osigurali smo dovoljno prostora za opskrbu cijelog područja sjeverne i istočne Hrvatske, rekao je direktor čakovečke tvrtke Predrag Šegović.

Predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je tvrtka, i u teškim vremenima, uspjela ostvariti izgradnju novoga centra koji će omogućiti bržu i bolju suradnju s tržištem ove regije.

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol kazala je kako je peradarska proizvodnja zadržala razinu iz prethodnih godina zahvaljujući stalnim ulaganjima u ovaj sektor te primjenom novih tehnologija i standarda kvalitete.

Dodala je kako je Ministarstvo ove godine, po prvi put, u proračunu predvidjelo stavku za strateški razvoj prehrambene industrije, u iznosu od 50 milijuna kuna, a u pripremi je izrada detaljnih provedbenih mjera s ciljem stvaranja strateškog okvira za jačanje prehrambene industrije.

Na novinarski upit kada će krenuti isplata potpora u poljoprivredi, što zahtijevaju neke seljačke udruge, Španjol je u izjavi novinarima kazala kako će se potpore početi isplaćivati idući tjedan te da je, u suradnji s Ministarstvom financija, stvorena mogućnost da se unatoč teškoj financijskoj situaciji dio potpora počne isplaćivati tri mjeseca prije zakonom propisanog roka.

Na upit koliko će sredstava biti isplaćeno Španjol je kazala kako se danas završava obrada zahtjeva, a detaljno priopćenje bit će objavljeno u ponedjeljak, 26. ožujka, na internetskim stranicama Ministarstva te Agencije za plaćanja u poljoprivredi. (H)