Cornèr Bank Group migrirala 2,1 milijuna kartica na Vestigovo rješenje

Novo rješenje će dodatno poboljšati inovacije i kvalitetu usluga partnerima Cornèr Bank Group i krajnjim korisnicima kartica, kao i povećati internu učinkovitost

Cornèr Bank Group, izdavatelj kreditnih i prepaid kartica za privatne osobe i tvrtke u Europi, postigla je veliku prekretnicu na putu digitalne transformacije dovršavajući migraciju portfelja kartica na moderno, konsolidirano rješenje. Vestigo je hrvatska softverska tvrtka aktivna na europskom tržištu i fokusirana na rješenja za kartično poslovanje i platni promet. Vestigov sustav upravljanja karticama (CMS) ključna je komponenta cjelokupnog rješenja tvrtke Cornèr.

Cornèr Bank Group izdaje više od 2,1 milijuna kreditnih i prepaid Visa, Mastercard i Diners kartica izravno i kroz partnerstva sa stotinama organizacija različitih veličina u B2B2C / co-brand poslovnom modelu. Novo rješenje će dodatno poboljšati inovacije i kvalitetu usluga partnerima Cornèr Bank Group i krajnjim korisnicima kartica, kao i povećati internu učinkovitost. Vestigovo integrirano, modularno rješenje, razvijeno korištenjem modernih tehnologija, u potpunosti je osmišljeno po “customer centricity” principima, može upravljati svim vrstama kartica, kao i plaćanjima s računa na račun, te omogućuje jednostavnu integraciju koristeći više od 200 API-ja.

Ovaj paneuropski projekt implementacije i migracije koncipiran je sa fokusom na smanjenje rizika, te se sastojao od više faza uzimajući u obzir zahtjeve različitih tržišta, proizvoda i naslijeđenih (legacy) sustava.

Ing. Vittorio Cornaro, glavni izvršni direktor Cornèr Bank Group, rekao je: “Partnerstvo s pouzdanim partnerom poput Vestiga pomaže nam u modernizaciji i konsolidaciji našeg paneuropskog kartičnog poslovanja, što je ključni korak naše strategije pretvaranja Cornèra u agilnu banku koja svakodnevno oduševljava naše klijente i partnere najboljim proizvodima i uslugama na tržištu.”

Simone Tettamanti, CIO u Cornèr Banci, dodao je: “Ovaj složeni, veliki projekt bio je izvrstan primjer dviju organizacija koje uspješno rade zajedno kao pouzdani partneri ka zajedničkom cilju, koristeći agilni pristup. Ova moderna platforma olakšat će Cornèrov poslovni rast i pružit će nam fleksibilnost da se prilagodimo novim zahtjevima korisnika u budućnosti.”

“Nevjerojatno smo ponosni na suradnju s Cornèrom, jer ovo dodatno potvrđuje tržišnu snagu inovativnog Vestigovog rješenja, kao i suverenost Vestigovog tima, koji svakodnevno surađuje sa europskim financijskim institucijama. Već sada se rješenje koristi u 7 europskih zemalja. Vestigo nastavlja snažno rasti, vođen jedinstvenom sposobnošću da potiče konvergenciju između kartičnog poslovanja i platnog prometa. Naše rješenje može podržati i najveće volumene, te se može koristiti u on-prem, cloud ili SaaS modelu”, zaključila je Kata Kamenski, izvršna direktorica i suosnivačica Vestiga.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKrešimir Dobrilović novi predsjednik Zajednice franšiznog poslovanja HGK
Sljedeći članakNova linija DI SUN kreirana za zaštitu svih tipova kože