cropak-2012-dodjela-nagrada-largeNensi Benazić, studentica Akademije likovnih umjetnosti iz Rijeke, pobjednica je četvrte Studentske radionice CROPAK 2012 za redizajn linije proizvoda Kviki, a nagradu joj je danas u Koprivnici uručila članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković, izvijestili su iz koprivničke prehrambene industrije.

Nagrađeni dizajn bit će promoviran i u sklopu Svjetskih dana ambalaže 2012, 6. lipnja u Splitu. Brend Kviki obuhvaća neke od najuspješnijih Podravkinih proizvoda kojih se iz djetinjstva sjećaju i generacije roditelja današnjih studenata.

Stručnu ocjenjivačku komisiju činili su mentori studenata, autori kreativnog zadatka te Vedran Kelek i Renata Tomerlin iz Podravke koji su studentima predstavili brend Kviki i očekivanja. Javnost je, pak, za najbolji redizajn glasala i putem Facebook stranice Kviki.

Studentska kreativna radionica CROPAK 2012, u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu i tiskarstvo, stručnog časopisa Ambalaža/REGprint i Podravke, trajala je pet tjedana. Ukupno je nominirano 26 radova od kojih je šest ušlo u finale najboljih rješenja ovogodišnjeg zadataka dizajna linije proizvoda Kviki – Podravke d.d. iz Koprivnice.

Stručnu ocjenjivačku komisiju činili su: Dean Vranić, glavni kreativni direktor, Imago reklamna agencija d.o.o., Izvorka Jurić, magistar dizajna vizualne komunikacije, Jesenka Pibernik, docentica na Katedri za likovnu kulturu i grafički dizajn Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Josip Bota, asistent na Katedri za likovnu kulturu i grafički dizajn Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Doroghy, voditelj studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ljubica Marčetić-Marinović, docentica na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Aljoša Brajdić, docent na Odsjeku za primijenjene umjetnosti Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, i Vanja Rakočević, asistent na Visokoj školi tržišnih komunikacija Agora.

Studentska kreativna radionica CROPAK studentima pruža brojne prednosti koje im mogu poslužiti kao odskočna daska u svijet profesionalnog dizajna. Tako svi sudionici dobivaju priliku za realizaciju ambalaže poznate robne marke prisutne na tržištu, u dizajnu/redizajnu ambalaže sudjeluju pod nadzorom i vodstvom sveučilišnih mentora i profesionalnih dizajnera, upoznaju se s praktičnom realizacijom i zahtjevima realnog procesa dizajna ambalaže, ostvaruju kontakte s potencijalnim poslodavcima i klijentima.

Pobjednik natječaja, usto, osvaja nagradu CROPAK, nominaciju na svjetski natječaj za najbolju ambalažu WorldStar Student, a potpis redizajna stvarnog proizvoda prisutnog na tržištu predstavlja neprocjenjivu referencu i temelj za izgradnju daljnje karijere, navodi se u priopćenju.