VijestiZemljaPodravka pokreće proizvodnju Goveđeg gulaša u Americi

Podravka pokreće proizvodnju Goveđeg gulaša u Americi

Prehrambena kompanija Podravka od danas je započela proizvodnju Goveđeg gulaša i u Sjedinjenim Američkim Državama, izvijestili su iz koprivničke kompanije.

gulas-amerika-largePartner Podravke je američka tvrtka Giovanni Appetizing Foods sa sjedištem u gradu Richmondu, savezna država Michigan, koja će Goveđi gulaš proizvoditi po originalnoj recepturi i prepoznatljivom brandu kakav se kupuje u Hrvatskoj, brojnim europskim zemljama i Australiji, ističe se u priopćenju.

Iz Podravke podsjećaju kako je Američka agencija za hranu i lijekove FDA prije nekoliko je godina zbog zaraznih bolesti zabranila uvoz proizvoda s kokošjim i goveđim mesom iz svih europskih zemalja. Tako je za potrebe američkog tržišta Goveđi gulaš dolazio iz Australije iz koje je zakonski dopušten uvoz mesnih prerađevina.

“Naš američki partner ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji konzerviranih proizvoda i održava visoku razinu kvalitete što je bio najvažniji uvjet da nakon prošlogodišnjeg pokretanja proizvodnje Kokošje paštete, čija je prodaja iznad plana, pokrenemo i proizvodnju Goveđeg gulaša”, istaknuo je Domagoj Kero, direktor Podravkina predstavništva u Americi.

On također navodi kako je Podravka najveći hrvatski izvoznik prehrambenih proizvoda na američko i kanadsko tržište čiji je izvoz u ovoj godini porastao za 15 posto.

“Naše ambicije ne prestaju s goveđim gulašom jer već sljedeće godine planiramo pokrenuti proizvodnju novih proizvoda prilagođenih zahtjevnom i konkurentnom američkom tržištu”, dodao je  Kero.

Podravka je prisutna na američkom i kanadskom tržištu više od 15 godina pa je zbog razvoja poslova i porasta izvoza prije pet godina osnovala i svoje predstavništvo u New Yorku. Najviše se prodaje Vegeta, ali na američkom tržištu su zastupljene i druge kategorije proizvoda poput juha, mesnih proizvoda, dječje hrane, povrća, džemova i slastica.

Podravkini proizvodi prodaju se u svim većim gradovima Amerike i Kanade, a  nakon aktivne marketinške kampanje u tisku i na američkim TV kanalima Food Network i PBS, s Vegetom kuha sve više Amerikanaca, navodi se u priopćenju tvrtke.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...