Dalibor µijak (1)Krajem rujna Atlantic Grupi se na mjestu direktora Partnerske distribucijske regije Središnja Europa i prekomorske zemlje unutar distribucijske Zone Zapad pridružuje novi kolega Dalibor Šijak.

S ekstenzivnim iskustvom i vrijednim poznavanjem europskih, sjevernoafričkih i bliskoistočnih tržišta Dalibor će dati značajan doprinos timu Atlantic Grupe u nastojanjima da planirano internacionalno širenje dobije očekivani zamah.

Dalibor Šijak će na mjestu direktora Partnerske distribucijske regije Središnja Europa i prekomorske zemlje brinuti, pored ostalog, o uspostavljanju i razvijanju odnosa s lokalnim distribucijskim partnerima na tim tržištima, definirati godišnji plan prodaje po tržištima te upravljati BTL budžetom sa svrhom što boljeg promoviranja i pozicioniranja Atlanticovih brandova na srednje-europskim i prekomorskim tržištima.

Novi kolega u Atlantic dolazi iz Tvornice duhana Rovinj (TDR), gdje je bio izvršni direktor za nova tržišta, direktor podružnice Dubai i član Uprave TDR Iran, stekavši vrijedno iskustvo u upravljanju izvoznim tržištima i vezanim aktivnostima.

Prethodno je u Podravci bio izvršni direktor za tržišta središnje i istočne Europe te Predsjednik Uprave tvrtke Podravka Poljska. Kroz bogato radno iskustvo stekao je izuzetnu specijalizaciju u poslovima upravljanja tržištima, distribucijskim aktivnostima i upravljanju projektima, ali i upravljačke kompetencije koje će pridonijeti realizaciji Atlanticove strategije internacionalizacije.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, smjer marketing, te završio poslijediplomski studij na smjeru Teorija i politika marketinga. Dodatno se educirao na programu FBA (Fundamentals of Business administration) te nizu stručnih seminara iz područja pregovaranja, vodstva i komunikacije.