Dražba, 11. po redu, za prodaju Dalmacijavina na Trgovačkom suda u Splitu u četvrtak nije održana zbog bolesti predsjedavajućeg suca te je odgođena do sredine veljače.

No, da je kojim slučajem i održana ništa se značajnije ne bi dogodilo s obzirom da nije bilo zainteresiranih za kupnju i uplatu jamčevine, saznaje se od stečajnog upravitelja Dalmacijavina Perice Mitrovića.

Na prethodnoj, 10. dražbi krajem studenog prošle godine, Dalmacijavino se prodavalo za 92 milijuna kuna, a nakon tog ročišta cijena je umanjena za deset posto.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji Pipi. Onaj tko kupi Dalmacijavino dobit će pravo na korištenje brendova te tvrtke vrijedne osam milijuna kuna.

Osim 67.000 kvadrata skladišno-proizvodnog prostora u Sjevernoj luci prodaje se i vinarija u Jelsi i Starom Gradu te zemljište u Vrbanju na Hvaru, drniška tvornica kvasine, vinogradi i poslovni prostor i skladište u Velikoj Gorici, Vukovaru, Rijeci i Zadru.

Početna prodajna cijena Dalmacijavina u kolovozu 2013. godine je iznosila 281 milijuna kuna, a Odbor vjerovnika je spuštao nekoliko puta samo kako bi se pronašao zainteresirani kupac. (SEEbiz / Hina)